Biography

János Sándor Abonnement

Bérlet leírás: 

Sándor JánosDiese Serie wurde von dem ehemaligen Chefdirigenten des Győrer Philharmonischen Orchesters János Sándor benannt. Er leitete das Orchester von 1961 bis 1975.
Die Aboserie bietet 4 Konzerte.

Biography: 

Sándor JánosSándor János (1933-2010) a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett kitűnő eredménnyel, még diákként harmadik helyezést ért el a Besanconi Nemzetközi Karmesterversenyen. 1961-75-ig a Győri Filharmonikus Zenekar első karmestere volt, miközben a Pécsi Opera zeneigazgatójaként is dolgozott. 1975-ben a Magyar Állami Operaház karmesterének nevezték ki, 1986 és 1989 között pedig a Színház- és Filmművészeti Főiskola Zenei Tanszékét vezette.

Magyarország vezető zenekarait dirigálta, de vendégkarmesterként több mint húsz ország együtteseit vezényelte. Pályája során rendszeresen foglalkozott fiatalokkal, a Jeunesses Musicales Hungary alapító tagjaként a pécsi Jeunesses Musicales nemzetközi zenekari táborában csakúgy, mint az Alberta-beli Banffban megrendezett Kanadai Ifjúsági Zenekarok Fesztiváljain, de svájci és skóciai Ifjúsági Zenekari Fesztiválokra is hívták vendégkarmesternek.

1991 óta élt Kanadában, ahol a Victoriai Szimfonikus Zenekar, a CBC Vancouveri Zenekara, az Edmontoni Szimfonikusok, a Victoriai Nemzetközi Fesztiválzenekar, a Victoriai Várpsi Zenekar ás a San Diego-i Sonor Együttes vendégkarmestereként dolgozott. 1995 tavaszán vezényelte első alkalommal a Victoriai Ifjúsági Zenekart, majd szeptemberben a Victoriai Egyetem művészeként, az egyetem zenekarának és kórusának igazgatója és karmestere lett, 1998-ban pedig a Victoriai Ifjúsági Zenekar zeneigazgatójának nevezték ki.

Több mint harminc lemez fűződik a nevéhez, Bartók Csodálatos Mandarinja, Táncszvitje, és Magyar parasztdalok felvétele a Bartók teljes sorozat része, a lemezt a Hi-Fi News magazin az év öt legjobb felvétele közé választotta, de a Grand Prix Nationale du Disque Arthur Honegger-díját is elnyerte. Itthon Liszt-díjjal és Érdemes művészi címmel tüntették ki.

Budai Sándor

Reformation 500

Samstag, 28 Oktober, 2017 - 19:00
Richter Saal, Győr

Programm:

R. Strauss: Don Juan, op. 20
S. A. Kussewizki: Konzert für Kontrabass und Orchester in fis-Moll, op. 3
F. Mendelssohn-Bartholdy: Sinfonie Nr. 5 in D-Dur, op. 107, „Reformations-Sinfonie“ 

Weiter

Olesya Petrova

Carmen

Freitag, 5 Januar, 2018 - 19:00
AUDI ARENA GYŐR

Programm:

G. Bizet: Carmen - die konzertante Aufführung der Oper

Weiter

Alastair Willis

Romeo und Julia

Freitag, 23 Februar, 2018 - 19:00
Richter Saal, Győr

Programm:

P. Dukas: L’Apprenti sorcier (Der Zauberlehrling)
L. Gyöngyösi: Konzert für Flöte und Orchester - Uraufführung
S. Prokofjew: Auszüge aus den Suiten Nr. 1 und Nr. 2 aus Romeo und Julia op. 64

Weiter

Kobayashi Ken-Ichiro

Kobayashi

Donnerstag, 10 Mai, 2018 - 19:00
Richter Saal, Győr

Programm: 

C. M. von Weber: Der Freischütz - Ouvertüre
C. M. von Weber: Klarinettenkonzert Nr. 2 Es-Dur, op. 74
L. van Beethoven: 5. Sinfonie in c-Moll, op. 67 („Schicksalssinfonie“)

Weiter

Zurück