Fűke Géza

Fűke Géza igazgató

Fűke Géza 1971-ben született, középiskolai tanulmányait Kecskeméten a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. 1992-ben zeneiskolai klarinét, szolfézs és általános iskolai énektanár diplomát szerzett a győri Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd 1995-ben klarinétművész és –tanár diplomáját vehette át kiváló minősítéssel a Zeneakadémián.

1991-től klarinéttanárként dolgozott, oktatott a győri Liszt Ferenc Zeneiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, a Harmónia Művészeti Iskolában, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban és a csornai zeneiskolában. 1991-től 2005-ig alapító tag művésze volt a Győri Klarinétegyüttesnek, 1990-től 2000-ig szintén alapító tagja a kecskeméti Ars Nova Énekegyüttesnek, 2004-től pedig jelenleg is aktív tagja a „Bolero Fúvósegyüttes-Győr”-nek. 1999-2003 között a Győri Nemzeti Színház zenekarának klarinétművésze, kisegítőként rendszeresen játszott a Győri Filharmonikus Zenekarban és a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekarban.

Kamaraművészként tucatnyi hanglemez felvételén működött közre. Művészi munkáját görög, török, francia, német és magyar versenyek első díjaival, nagydíjaival, és különdíjaival ismerték el, a világ számos országában Kínától az Egyesült Államokig, Spanyolországtól Norvégiáig mintegy 700 koncerten lépett fel, számos felvételt készített vele a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a WDR3 Köln. 2008 júliusa óta a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója.

Igazgató

Vissza