Kínába utazik a Győri Filharmonikus Zenekar

2016. december 21., szerda, 13:09

A tavaszi nagysikerű Japán turné után, újból Ázsiába, most Kínába utazik a Győri Filharmonikus Zenekar, hogy az Új Évi hangversenyek hangulatát megidézve adjon koncertet az ázsiai ország legfontosabb zenei színpadjain.

„Egy osztrák zenei ügynökség felkérésére utazik a zenekar Kínába, ahol már számos alkalommal vendégszerepelt Győr város szimfonikus zenekara. A mostani koncertturné során többek között bemutatkozik a zenekar Pekingben, Sanghajban, Yinchuanban, Haikouban, Chengduban. Az együttes december 20-án utazik el, és január 7-én érkezik vissza Magyarországra. A 18 nap során összesen 12 koncertet fog adni a zenekar, amelyek műsorán az új évi koncertek hangulatát megidéző műsorszámok mellett magyar és kínai dalok is szerepelnek az együttes előadásain.” – mondta el Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója. A turné során a zenekart Berkes Kálmán vezényli, közreműködik Varga Viktória – szoprán. Az együttessel két pár táncos is utazik, akiknek közreműködése is színesíti az előadásokat. „Biztos vagyok benne, hogy ez a koncertsorozat tovább fogja erősíteni zenekarunk elismertségét Kínában, amely az egyik legfontosabb helyszíne a klasszikus zenei piacnak” – hangsúlyozta az igazgató.
A zenekar hazaérkezése után már a következő, január 13-i győri koncertjére fog készülni, amelyen Debussy, Messiaen és Csajkovszkij művei csendülnek fel, vezényel Adrian Prabava.

Vissza