Varga Gábor rendszeres szereplője a hazai valamint a nemzetközi koncertéletnek, úgy szólistaként, mint kamaramuzsikusi minőségben. Hazánk szinte valamennyi szimfonikus, illetve kamarazenekarával fellépett már szólistaként. Vendégművészként megfordult Finnországban, Szlovákiában, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Ausztriában, Németországban, Kínában, Taiwanon, Szingapúrban, Spanyolországban, olyan koncerttermekben lépett fel, mint a bécsi Musikverein ( 2006, 2008 ), vagy a lipcsei Gewandhaus ( 2006 ) a taipei National Concert Hall, a Zeneakadémia Nagyterme, vagy a MÜPA.

Kamaramuzsikusként megfordult Kanadában, az U.S.A.-ban, Franciaországban, Cipruson, Olaszországban. Rendszeresen tart mesterkurzusokat a világ számos pontján, az U.S.A.-ban, Taiwanon, Kínában, Szingapúrban, Horvátországban, Szlovéniában, Peruban, Csehországban.
A Ciprusi Nemzeti Zenekar meghívásából kétszer vett részt professzorként a Nemzetközi Nyári Zeneakadémián, (2010, 2011) valamint koordinálta a Taiwani Ifjúsági Zenekar fafúvósait (2008)

Varga Gábor

Számos felvételt készített a Magyar Rádió megrendelésére ("Z" felvételek) CD-je jelent meg a Hungaroton gondozásásban illetve Németországban és Taiwanon is.
A kortárs zenei életben is kiveszi részét, Szentpáli Roland, Durkó Péter, Fekete Gyula és Kovács Zoltán is komponált részére versenyműveket, amelyek nem csak Magyarországon, de határainkon kívül is felcsendültek előadásában, csakúgy, mint egyéb magyar, klarinétra írott szólódarabok.
Olyan művészekkel lépett fel, mint Gulyás Márta, Jandó Jenő, Nagy Péter, Vásáry Tamás, Onczai Csaba, Somodari Péter, Fenyő László, Perényi Miklós, Szabadi Vilmos, David, Grimal, Gustav Rivinius, Cladio Scimone, Lan Shui...
Rendszeres fellépője az I.C.A. ( Nemzetközi Klarinét Szövetség) évente megrendezett Fesztiváljának, amelyen néhány meghívott előadó koncertezhet. ( 2010, Austin, 2011, Los Angeles, 2013, Assisi)