A felfedezések koncertje Bényi Tiborral

2023. június 9., péntek, 08:31

„Hallgassuk a régi korok zenéit!” – ezzel a felkiáltással invitálja a zeneszerető győrieket a Salzburgból hazatelepülő Bényi Tibor karmester. A Győri Filharmonikus Zenekar nyárindító koncertjének műsora igazi felfedezést tartogat június 12-én. A 18. század egyik legjelesebb német zeneszerzője, Georg Philipp Telemann neve barokk pályatársai, Johann Sebastian Bach és Georg Friedrich Händel mellett méltatlanul kissé elfeledett – ám a maga korában Németországban híresebb volt mindkettőjüknél. Grandiózus életművének egyik legjelentősebb műfaja a szvit volt, melyből több százat alkotott, ezúttal a C-dúr, a „Vízizene” csendül fel a dirigens jóvoltából. 

„Könnyű szívvel és nehéz lélekkel”- írta Schubert mély zenei gondolatokban bővelkedő, ámde a derű és az optimizmus hangjait is megszólaltató IV. szimfóniájának mottójául. A mű a szabadtéri hangverseny második felében hangzik el az Apátúr-ház udvarán 19 órakor. A Nikisch Artúr hangversenybérlet évadzáró programján debütál a társulat új koncertmestere, Simó Mihály Norbert, akinek sok sikert kívánunk új pozíciójához!

A barokk utazás és felfedezés másnap, azaz június 13-án 19 órakor már a mosonmagyaróvári Vár udvarán  folytatódik, tartsanak a Győri Filharmonikus Zenekarral!

Vissza