A magyar kultúra hete január 18. és 24. között

2021. január 20., szerda, 08:07
Győr 750

A magyar kultúra hete ünnepi rendezvénysorozatot idén január 18. és 24. között rendezi meg Győr Megyei Jogú Városa. A járványügyi korlátozások miatt a város kulturális intézményei, így a Győri Filharmonikus Zenekar által kínált ingyenes programokat a nézők online követhetik a zenekar YouTube csatornáján, Győr Város hivatalos facebook oldalán és a Győr+ Tv-ben. 

A magyar kultúra hete programsorozatban január 20-án, szerdán 19 órától tekinthető meg a Győri Filharmonikus Zenekar 2014-es koncertje a Budapesti Zeneakadémiáról. A felvételen a társulatot Berkes Kálmán dirigálja, zongorán közreműködik Cyprien Katsaris. Előadásában Bach D-dúr zongoraversenye és Mozart C-dúr zongoraversenye csendül fel.
Ezt követően január 21-én, csütörtökön 14 órától műhelybeszélgetésre invitáljuk Önöket. Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője mesél a magyar zeneszerzőkhöz fűződő kapcsolatáról, Bartók Béláról, Kodály Zoltánról, Liszt Ferencről és Dohnányi Ernőről. Belepillanthatunk a Vonósok című kamarazenei koncert próbájába, illetve a művészeti vezető a kamarazenélés és a szimfonikus zenekari játék kapcsolatába avatja be a nézőket. A műhelybeszélgetés a  Győr+Tv műsorán január 21-én, csütörtökön 16.50 órától érhető el.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a Himnusz kéziratát 1823-ban ezen a napon tisztázta le Kölcsey Ferenc. A városi ünnepség Győr Város hivatalos facebook oldalán pénteken 17 órától, míg a Győr+ Tv-ben 18 órától követhető. 

Tartsanak velünk a magyar kultúra hete győri eseményein!
 

 

Vissza