A magyar kultúra napján díjazták Vrábel Ilonát

2023. január 20., péntek, 19:41

A magyar kultúra napját január 22-én 1989 óta ünnepeljük, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnuszt mintegy kétszáz évvel ezelőtt, 1823-ban. A győri önkormányzat hagyományosan minden évben ekkor adja át a „Győr Művészetéért” és a „Győr Közművelődéséért” járó kitüntető címeket, illetve elismerésben részesíti a város kulturális intézményeiben kiemelkedő színvonalon teljesítő munkatársakat.

A Városháza Dísztermében megtartott pénteki ünnepség résztvevőit dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte, és átadta a város kitüntető elismeréseit. A magyar kultúra napján dicsérő oklevelet vehetett át Vrábel Ilona, a Győri Filharmonikus Zenekar gazdasági és munkaügyi referense, aki 2016 óta meghatározó munkatársa a társulatnak. Az együttes működését érintő gazdasági, pénzügyi és munkaügyi területen pontosan, lelkiismeretesen végzi munkáját, hozzájárulva a Győri Filharmonikus Zenekar kiegyensúlyozott és sikeres szakmai tevékenységéhez. Megbecsült tagja a társulatnak, munkáját irigylésre méltó lelkesedéssel és odaadással végzi. Emberi magatartása, példamutató szorgalma, kedvessége és szakmai munkája teszik érdemessé Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal által alapított elismerésre.

Vrábel Ilona a győri Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett, és miután hamar egyértelművé vált számára merre is kanyarodik az Élet útja, középiskolai tanulmányai után sikerrel elvégezte a mérlegképes könyvelői képzést. „Mindig a számok bűvöletében éltem, a gazdasági vonal azonban mindig összefonódott nálam a kulturális területtel. A Győri Filharmonikus Zenekarhoz 2016-ban kerültem, előtte a Városi Könyvtárban, illetve a Kulturális Pénzügyi - Gazdasági Szolgáltató Központban dolgoztam.” Ilona egy-egy munkanapja szoros határidők mentén mozog, egyik feladat követi a másikat. Igazi csapatjátékos, a menedzsmentet kiszolgáló háttércsapat részeként kiváló az együttműködése kollégáival és a társulat művészeivel.

Ilona irodája a Richter Terem felső szintjén található, a napi felelősségteljes munkát a gyakorló termekből kiszűrődő hangszeres muzsika színesíti. „Még gyerekkoromban próbálkoztam a furulyával, de nem jött össze, énekelni azonban mindig nagyon szerettem. Örömmel hallgatom a kollégák gyakorlását, pár percre jó kiszakadni a számok és a törvények szürke világából.” Ha kedvenc koncertjéről kérdezzük, egy farsangi bemutatkozást említ 2018-ból Berkes Kálmán vezényletével. „A karnagy úr ötlete alapján néhányan a háttérben dolgozók közül felléphettünk a zenekarral, ütős hangszereken besegíthettünk Johann Strauss Egyiptomi indulójába. Nekem egy kézi csörgő jutott, mondanom sem kell, nagy volt az izgalom a színpadra lépés előtt.” 

A Győri Filharmonikus Zenekar kutyabarát munkahely, Ilona egy 2021-es személyes tragédia miatt kérte, hogy behozhassa Zsebi kutyáját. A hű eb nagyon jó magaviseletű, szavát sem hallani, első perctől kezdve mindenki imádja. Az is kiderült, Zsebi imád szerepelni, a zenekar egyik arcaként számos követőt begyűjtött már a társulat közösségi oldalain.

Vrábel Ilona kitüntetéséhez szívből gratulál a Győri Filharmonikus Zenekar társulata!  

Vissza