A trubadúr

2013. november 7., csütörtök, 06:53
Walter Fraccaro

A trubadúr

Átok, szerelem, végzetes döntések, tragédia. Verdi egyik legismertebb operáját, A trubadúrt koncertszerű előadásban tűzte műsorára a Győri Filharmonikus Zenekar a Richter János bérletsorozatban. Szereplőváltozás!

És a szereposztás? Parádés! A tragikus sorsú trubadúr, Manrico szerepében Walter Fraccaro, a világhírű olasz tenort köszönthetjük, Leonóra, az önmagát feláldozó hős szerelmest a Kossuth-díjas Lukács Gyöngyi személyesíti meg. Míg a drámai történet két megosztó szerepét, Luna herceget, a román származású bariton, Alexandru Agache mutatja be, Azucenát a Liszt-díjas mezzoszoprán Widemann Bernadett alakítja. Az opera további szereplőit is elismert énekművészek varázsolják a színpadra, Inezt, Leonóra bizalmasát Sahakyan Lusine, örmény származású szoprán, Ruizt, Manrico kísérőjét Kiss Péter tenor, Ferrandot, Luna gróf bizalmasát, Palerdi András basszus, a Magyar Állami Operaház magánénekese. A Hírnök szerepében Szűcs Árpád tenort, míg az Öreg cigány szerepében Bakó Antal basszust hallhatja a győri közönség.
Az előadás a Magyar Állami Operaház énekkarának közreműködésével válik teljessé. A Győri Filharmonikus Zenekart a Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, Kovács János dirigálja teljessé téve az operaest mágikus varázslatát.

Felejthetetlen élmény lesz, ezt garantáljuk!

Vissza