Augusztustól újra Zenélő Udvarok

2022. augusztus 1., hétfő, 14:43

Tavaly nagy sikerrel indította útjára Zenélő Udvarok című sorozatát a Győri Filharmonikus Zenekar, melyben a társulat kamaraformációival és szólistáival találkozhattak a zenekedvelő győriek a város jól ismert és felfedezésre váró helyszínein.

Idén vérpezsdítő és lendületes dallamokkal vette  kezdetét a méltán népszerű programsorozat, a  kamaraszimfonikus bemutatkozást Haydn és Mozart műveivel Rajna Martin vezető karmester dirigálta. A június 30-ai nyitóprogramon megtelt az Apátúr-ház udvara, hamarosan újra zeneszó tölti meg a belváros történelmi udvarait, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, saját akusztikai környezetében szólal meg.

A Zenélő Udvarok augusztus 9-ei Vonós-duó koncertjén Bach, Telemann, Glier és Halvorsen szerzeményeiből válogat a társulat hegedűművésze, Juhász-Molnár Boglárka és cselló szólamvezetője Juhász Viktor a Magyar Ispitában. A rézfúvósok veszik át a főszerepet augusztus 17-én a Püspökvárban, a népszerű Arrabona Brass formáció lép a közönség elé 18 órától. A Várkazamata-Kőtárban a Győri Filharmonikus Zenekar Kvartettje mutatkozik be Devienne, Mozart, Hans Gál és Boismortier kamaradarabjaival augusztus 25-én. A sorozat lezáró programjában a társulat Vonószenekarának előadásában Vivaldi, Bach, Mozart és Csajkovszkij örökérvényű műveit hallgathatjuk meg. A Bencés Gimnázium udvarán felhangzó koncertet, Juhász-Molnár Boglárka közreműködésével, Berkes Kálmán művészeti vezető vezényli augusztus 30-án 19 órától.  

A Zenélő Udvarok sorozatunk koncertjei ingyenesen látogathatóak, pénzadományaikat szívesen fogadja a Győri Filharmonikus Zenekar.

További információat a weboldalunkon, illetve Facebook oldalunkon olvashatnak.

Vissza