Az ifjú virtuóz Győrött koncertezik

2020. október 20., kedd, 13:04

Boros Misi, a Virtuózok televíziós tehetségkutató műsor első sorozatának győztese ambiciózus szólóprogramot mutat be a Nikisch Artur bérletben, a Richter Teremben november 9-én. 


Hálával és rengeteg gyakorlással készül őszi koncertturnéjára a fiatal virtuóz, Boros Misi. Merítve az elmúlt félév tapasztalataiból, amikor is a koronavírus-járvány első hulláma vitte magával a meghirdetett tavaszi bemutatkozásait, bízik abban, hogy a jelenlegi helyzetben szólókoncertjeit meg tudja tartani.  ”Ez a lehetőség különösen jó érzéssel tölt el, hiszen az érettségire való készülés mellett  a mindennapjaim nagy részét a koncertekre való felkészülés teszi ki. Az is nagy öröm számomra, hogy turném első állomása városuk lesz, hiszen a Győri Filharmonikus Zenekar korábban már többször koncerteztem.  Most a legfontosabb a művészek és a közönség egészségének biztonsága és védelme, ha mindenki tartja magát a járványügyi előírásokhoz, a protokollszabályzathoz, amennyiben körültekintőek vagyunk, akkor tovább folytatódhat a megkezdett hangversenyélet”- mondja reménykedve a fiatal zongorista. 


Boros Misi november 9-ei bemutatkozása két Bach átirattal indul, Bogányi Gergelynek köszönhetően. Kiváló mentora és tanára a német zeneszerző orgonára írt műveit komoly és tudatos munkával dolgozta át zongorára. A fiatalember  még  2014-ben, a Virtuózoknak köszönhetően találkozott az elismert művésszel, három évvel később adták első közös koncertjüket a Művészetek Palotájában. “Szakmailag és emberileg is nagyra tartom Bogányi Gergelyt. Ritka és értékes dolog, megfizethetelen kincs, amit ő képvisel, és amit átad ebből nekem, példaértékű ez a kapcsolat a művészvilágban. Az ő jóvoltából kaphattam meg azt a Bösendorfer zongorát, ami szakmai  fejlődésém szempontjából is meghatározó”- vallja a tanítvány. Jó hír, hogy hamarosan Bogányi Gergely is Győrbe érkezik, november 18-án szólóestjével lép a Richter Terem közönsége elé. 


Boros Misi őszi koncertturnéjának győri állomásán felcsendül még az izgalmas és sokszínű, Schumann Carnavalja. “Olyan ez, mint egy színházi előadás, a rövid tételek mindegyike egy-egy karakter, ezek mindegyikét meg kell szólaltatni, fel kell vállalni benne a színészkedést. Az előadóművészetet 12 éves korom óta folyamatosan gyakorlom,  megtanultam, hogy a színpadon magabiztosnak kell lenni,  nincs más dolgom, minthogy hagyjam élni a zenét, és azt amit képvisel, hitelesen közvetítsem a közönség felé” – vallja a fiatal virtuóz, Boros Misi, akivel a nagyérdemű november 9-én találkozhat a Richter Teremben. 

Vissza