Bécs és Párizs - online megtartva

2021. május 13., csütörtök, 09:46
GYFZ Bécs Párizs

Megtartva” - a Flesch Károly hangversenybérletben meghirdetett Bécs és Párizs című koncertünket online, a szokott módon elérhetővé tesszük május 16-án, azaz a bérletben meghirdetett eredeti időpontban. Berkes Kálmán művészeti vezetésével muzsikusaink előadásában élvezhetik L. van Beethoven A-dúr vonósnégyesét, C. Debussy Szonáta fuvolára, brácsára és hárfára című művét és M. Ravel Bevezetés és Allegro című felkavaró művét társulatunk Soundcloud csatornáján.

Soundcloud csatorna (Ide kattintva!)


A klasszikus vonósnégyes műfaj történetében Beethoven az op. 18 sorszámú hat kvartettel tette le a névjegyét. A ciklus ötödik darabja, a derűs A-dúr vonósnégyes indítja a vasárnapi online koncertet, melyet Debussy különleges apparátusra szánt, finom és poétikus Triószonátája követ. A programot Ravel vonósnégyesre, hárfára, fuvolára és klarinétra komponált, varázslatos hangzású kamaraműve, a Bevezetés és Allegro zárja a Győri Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában, Berkes Kálmán művészeti vezetésével. 
Jó zenehallgatást, hangolódjon a Győri Filharmonikus Zenekar vasárnapi koncertjére, és reméljük hamarosan személyesen is találkozhatunk!

Vissza