Beugrás

2019. szeptember 1., vasárnap, 13:33

Tegnapi koncertünk karmestere Risto Joost a színpadra lépéskor elcsúszott, nem tudta vállalni a vezénylést. A nézőtéren helyet foglaló művészeti vezetőnk, Berkes Kálmán beugrása mentette meg a VII. Voices gálát! 
„Toi, toi!” – ezzel kívánt minden jót és sok sikert még a koncert kezdete előtt a művészeknek Berkes Kálmán, aki a közönség tagjaként érkezett a szombat esti koncertre. A kezdéskor, mint sokan mások ő is arra lett figyelmes, hogy a fiatal karmester, Risto Joost bejön és ráesik karjára, majd lekísérik a színpadról. A rövid szünetet követően aztán már Magony Andreas, a gála főszervezője kérte fel őt a beugrásra.

„Néztem a gála első három számát, biztos voltam benne, hogy le tudom dirigálni kapásból. Emellett mindannyian tudtuk, hogy meg kell menteni a helyzetet. Ma reggel jutott eszembe, hogy ehhez hasonló rémálmom volt már egyszer, amiben egy Richard Strauss operát kellett vezényelnem, hát akkor ez most teljesült!” – mondta nevetve Berkes Kálmán. 
Magony Andreast, a koncertsorozat főszervezőjét ma délelőtt értük utol, aki elmondta, ilyen baleset még nem történt a gála életében. A szerencsétlenség alig fél perc alatt zajlott le. A mentő gyorsan a helyszínre érkezett, a Széchenyi térről vitte már a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, ahol soron kívül látták el a fiatal művészt. A vizsgálatok során kiderült, bal csuklója két helyen eltört. „Risto Joost köszönhetően a szakszerű orvosi segítségnek hál’istennek jól van. Mindvégig hősiesen helytállt! Sokkal inkább érdekelte az, mi történik kint, a színpadon, minthogy magával foglalkozzon. Nagyon köszönjük a közönségnek a számos telefonhívást, e-mailt, üzenetet, amiben a karmester állapotáért aggódnak, aki természetesen ma már sokkal jobban van!”

Berkes Kálmán beugrása kiválóan sikerült, a VII. Voices Gála nagy sikerrel, rendben lement. Mindenképpen köszönet illeti közönségünket, Nagy Zsuzsa koncertmesterünket és zenekarunkat, valamint a nemzetközi szólistákat, akik kiválóan együttműködtek karmesterünkkel!

Risto Joost karnagy úrnak mielőbbi jobbulást kívánunk!

A koncerten készült fotók az alábbi linken tekinthetők meg. (Győr+ Média, fotó: O. Jakócs Péter)
 

Vissza