Gran Partita

2021. február 17., szerda, 12:24
Gran Partita Győri Filharmonikusok

“Megtartva” –továbbra is rögzítik a bérletes hangversenyeket, a zenei hangfelvételt - különböző csatornákon és felületeken – eljuttatják a hallgatósághoz.
A Flesch Károly hangversenybérlet Gran Partita című koncertje 2021. február 21-én, vasárnap 19 órától az alábbi link valamelyikére kattintva hallgatható meg. 


YouTube csatorna (Ide kattintva!)
Soundcloud csatorna (Ide kattintva!)


A 18. század zenéjének sajátos jelensége az úgynevezett Harmoniemusik, mely kis fúvósegyüttest és az erre az apparátusra írott, általában szórakoztató jellegű zenét egyaránt jelent. A szerenád és a divertimento mellett a partita kedvelt műfajnak számított e zsánerben, melynek legnagyobb mestere természetesen Wolfgang Amadeus Mozart volt. Az 1780-as évek elején Bécsben keletkezett, tizenkét fúvóshangszerre és nagybőgőre szánt Gran Partita nemcsak e sajátos repertoár, de a teljes életmű egyik legragyogóbb alkotása. A Győri Filharmonikus Zenekar művészeinek élén a fúvószene egyik legkiválóbb hazai szaktekintélye, Berkes Kálmán művészeti vezető áll. A koncert házigazdája dr. Szabó Balázs zenetörténész. 


A Gran Partita című koncertet felvételről sugározza a Győr+ Rádió február 21-én, vasárnap 17 órától az FM100.1-en, illetve online, a gyorplusz.hu-n. 


Jó zenehallgatást, hangolódjon a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjére! 

Vissza