Győrbe érkezik az Amadeus Live 2020. március 26-án!

2020. január 13., hétfő, 12:25

Az Awex Classic International, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Nemzeti Színház bemutatja az Amadeus Live című produkciót! A sikeres világpremierek után Magyarországon egyedülálló módon, csak Győrött hangzik fel az Amadeus Live című filmzenei koncert. Minden idők egyik legjobb moziját élvezhetik mindazok, akik jegyet váltanak a kivételes előadásra 2020. március 26-án. A nézők Miloš Forman legendás, 8 Oscar-díjas Amadeus című alkotását a Győri Filharmonikus Zenekar élő kíséretében, a Győri Nemzeti Színház énekkarával kiegészülve eredeti szöveggel, magyar felirattal, két részben tekinthetik meg az Egyetemi Csarnokban 18 órától.
Miloš Forman Amadeus című filmjét 1984-ben mutatták be. A forgatókönyvet Peter Shaffer saját, 1979-ben megjelent Wolfgang Amadeus Mozart életét bemutató színdarabja alapján írta. A címszerepet Tom Hulce, Antonio Salierit pedig F. Murray Abraham alakította, aki ezzel elnyerte az Amerikai Filmakadémia  által odaítélt, legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot. A parádés alkotás emellett még hét Oscar-díjat gyűjtött be 1985-ben.
Miloš Forman alkotásában két súlyos egyéniség ütközik meg. Mozart halálos ágyánál Salieri lassacskán megvilágosodik: hiába a düh és a görcsös akarás, a tehetség egészen más anyagból van. Mozarttal olyan ember távozott, aki valóban a teremtő kegyeltje volt.

Az Amadeus Live-val egy régi álom válik valóra! Egyedülálló élményben lehet részük mindazoknak, akik imádták az Oscar-díjas mozit: most nagy képernyőn, kitűnő minőségben nézhetik újra. A filmben felhangzó Mozart művek kórussal kiegészülve élőben szólalnak meg. A Győri Filharmonikus Zenekart és a Győri Nemzeti Színház énekkarát Jessica Cottis dirigálja 2020. március 26-án. Az ausztrál származású művész áttette székhelyét a brit fővárosba, többek között vendégkarmestere a londoni filharmonikusoknak, a BBC Szimfonikus Zenekarnak, illetve a Royal Filharmonikus Zenekarnak. Generációjának kiemelkedő karmestereként, neve összeforrt a mindenki által jól ismert és szeretett filmek élő zenekari kísérettel felhangzó egész estés koncertekkel. Dirigálta már Steven Spielberg Oscar-díjas filmjeit: az ET-t és a Jurassic Parkot, a James Bond mozit: a Casino Royale-t, Walt Disney Fantaziáját és  Hitchcock thrillerét is, a Szédülést.

A Győr Városi Egyetemi Csarnokba meghirdetett különleges filmzenei estre belépőiket a Richter Terem jegypénztárában, valamint a jegymester hálózatán keresztül is megválthatják.

Vissza