Idén is folytatódik a Zenélő Udvarok című koncertsorozat!

2022. június 20., hétfő, 11:19

A Győri Filharmonikus Zenekar sikeresen lezárta izgalmas és kihívásokkal teli évadát, hamarosan útjára indítja nyári szabadtéri koncertsorozatát. A Zenélő Udvarok program első bemutatkozását június 30-án 19 órakor tartja a jól ismert és közkedvelt helyszínen, az Apátúr-ház udvarán.

Vérpezsdítő és lendületes dallamokkal veszi kezdetét a méltán népszerű programsorozat, a  kamaraszimfonikus bemutatkozást Rajna Martin vezető karmester dirigálja. Elsőként Haydn A megjutalmazott hűség című korai operájának nyitánya hangzik fel, majd a mester  Esz-dúr trombitaversenyével a társulat kitűnő szólistája, Vörös Ádám lép a társulat és a közönség elé, a nyáresti koncertet Mozart Prágai szimfóniája zárja. „Csupa csúcsművel készülünk az első bemutatkozásunkra - részletezi a karmester -, kezdődik a nyár, zűrzavaros időket élünk, a programmal hitet teszünk amellett, hogy igen is van harmónia és rend a világban, csak jó helyen kell keresni. A bécsi klasszika mesterművei lelkesítőek, hihetetlen energiákat mozgatnak meg, melyek a társulatot lendületbe hozzák, reméljük a közönségünket is!”

A belváros jól ismert helyszínein túl, a felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak a sorozatba, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, saját akusztikai környezetében szólal meg. Augusztusban újra zeneszó tölti meg az Apátúr-ház, a Várkazamata-Kőtár és a Borsos Miklós Múzeum udvarát. Terveink szerint a zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Püspökvár és a Bencés Gimnázium is.

További információért kattintsanak a Győri Filharmonikus Zenekar Facebook-oldalára!

Vissza