Kínából érkeztek a szájmaszkok

2020. szeptember 7., hétfő, 16:17

Egészen elképesztő mennyiségű, mintegy 2130 darab szájmaszk érkezett Kínából a Győri Filharmonikus Zenekar részére. A nem mindennapi küldemény feladója a társulat korábbi tagja, a Pekingben élő Xu Dingli volt, aki magyar barátainak, volt kollégáinak  2130 darab szájmaszkot vásárolt, ezeket postára adta, a jótékony akció költségét pedig teljes egészében magára vállalta. A kínai küldemény a legjobbkor érkezett meg, a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen ki is osztották a zenekar tagjai közt a Richter Teremben.  

Magánszemélytől eddig még nem érkezett ilyen nagylelkű felajánlás! A Kínai Filharmonikus Zenekar művésze, Xu Dingli még tavasszal vette fel a kapcsolatot Győri Filharmonikus Zenekarral, egészen zavarba ejtő ötletét, komoly anyagi áldozattal járó segítségnyújtását a társulat nagy-nagy hálával fogadta. „Zenekarunk valamennyi tagja meghatódott volt kollégájuk, Dingli figyelmességétől. Ez a felajánlás is a Győri Filharmonikus Zenekar társulatának összetartását jellemzi, ezért is az ország egyik legjobb zenekara a győri, mert ilyen emberi kapcsolatok működnek benne” - mondja büszkén a társulat igazgatója, Fűke Géza. 

Az évadnyitó társulati ülésen készült közös maszkos fotóval, zenekari jókívánsággal mondanak köszönetet Xu Dinglinek, aki a távoli Pekingből is figyelemmel kíséri volt kollégái, barátai sorsát. Jelen pillanatban is a legfontosabb, hogy továbbra is kiemelten figyeljünk a higiéniára, ha zárt közösségbe megyünk viseljünk szájmaszkot magunk és mások egészségének védelmében. 

fotó: Győri Filharmonikus Zenekar 
 

Vissza