Kövesse élőben online a Prokofjev- maratont!

2023. február 3., péntek, 13:56

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar maratonjai 2008 óta minden évben egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatják be, a teljesség igénye nélkül néhány név a mesterek közül: Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Mozart, Bartók, Bach, Liszt és Berlioz, valamint a tavalyi  Richard Strauss után az idén hetven éve elhunyt Szergej Prokofjev orosz zeneszerzőt ünneplik a nagyszabású eseménnyel. Az idei, február 4-ei maraton fellépőinek névsora ezúttal is a hazai zenei élet kiemelkedő szólistáiból, kamaraformációiból és zenekaraiból áll. A szimfóniákból, versenyművekből, kamarakompozíciókból és zongoradarabokból összeálló hangversenysorozat több helyszínről, a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterméből és a Fesztivál Színházból jelentkezik szombat délelőtt 10:30-tól.

A Győri Filharmonikus Zenekar 15 órakor lép a színpadra, Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálásával csendül fel a zeneszerző zseniális balettjéből összeállított válogatás az 1. és 2. zenekari szvitből. A program a napokban nagy sikerrel hangzott fel a győri és veszprémi bérletekben, a közönség vastapssal jutalmazta a grandiózus produkciót.

Ahogy az elmúlt években, így idén is a Müpa Home Live közvetítések segítségével nézőink akár otthon, a kanapén ülve is élvezhetik a koncerteket, így a Győri Filharmonikus Zenekar szombati budapesti bemutatkozását, az online közvetítésekkel kapcsolatosan bővebb információt ITT találnak.

 

Vissza