Liszt-Berlioz maraton

2021. február 4., csütörtök, 13:26
GYFZ Liszta Berlioz Maraton MÜPA

A Győri Filharmonikus Zenekar szereplésével idén online rendezik meg a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotájának Liszt-Berlioz maratonját. Társulatunk a francia komponista művével, a Fantasztikus szimfóniával készült a jeles eseményre. ”Mindig nagy öröm a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben játszani, ez plusz motivációt jelent - fogalmazott Fűke Géza igazgató. - A járványügyi szempontokat figyelembe véve a Liszt-Berlioz maraton is természetesen átkerül az online térbe, profi körülmények között rögzítettük koncertünket.” 

A Győri Filharmonikus Zenekar idei izgalmas és sűrű menetrendje, már-már a vírus előtti időkre emlékeztet, végigpásztázva a nézőteret azonban érkezik a szomorú felismerés, hogy a közönséggel való találkozás még várat magára. „Továbbra sem egyszerű túllendülni azon, hogy közönség nélkül kell, hogy játszunk. Hatványozottan fontos, hogy a zenekar és a karmester között meglegyen az az összhang, ami sikerre viszi a hangversenyeket. A Berlioz program dirigense, Berkes Kálmán nagyszerűen felkészítette a társulatot erre az alkalomra is, instrukciói és művészi vezetése mellett született meg a teljes értékű koncert” – hangsúlyozta a társulat vezetője. 

A Győri Filharmonikus Zenekar meghívást kapott az idei online Liszt-Berlioz maratonra. Hangversenyüket felvételről, ingyenesen élvezhetik a www.mupa.hu és www.bfz.hu oldalakon, február 6-án 17:30 órakor. 
 

 

Vissza