Megújul a Kantharosz Gála

2019. december 11., szerda, 19:46

Tíz év után megújul a Kantharosz Gála – jelentették be a szervezők a szerdai sajtótájékoztatón. Új támogató, új helyszín és új koncertélmények várnak 2020. április 16-án a jótékony vendégekre.

„A gála jótékonysági alapot támogató összbevétele az elmúlt tíz évben elérte a 82 millió forintot” –tájékoztatott Tagai István, a Kantharosz egyik alapítója. A Kantharosz Civil Összefogás estje a régió legeredményesebb jótékonysági eseményének számít, mégis egy évtized után megújulásra van szüksége. Mint ismeretes, az est és a borárverés bevételéből pályázat útján támogatnak tehetséges, rászoruló gyerekeket. Az eddigi hét támogató társadalmi szervezethez csatlakozott a H.O.G. Four Rivers Chapter motoros csapata. Virág Krisztián, a klub vezetője kifejtette: „zászlónkra az összetartozás mellé a jótékonyságot is kitűztük, sok gyermeknek és felnőttnek fogtuk meg a kezét nehéz helyzetben. Szívesen vállalunk partnerséget hasonló gondolkodású szervezetekkel, így örülünk, hogy itt lehetünk, segíthetünk.”

A XI. Gála fővédnökségét dr. Nagy Andor, hazánk bécsi nagykövete vállalta el, aki győri gyökerekkel rendelkezik. Idén is a rendezvény mellé állt az Agrárminisztérium, és dr. Nagy István agrárminiszter.

A rendezvény kinőtte a hatszáz férőhelyes Richter Termet, így jövőre az Olimpiai Sportpark ad otthont a nagyszabású jótékony eseménynek, ahová 1300 vendéget várnak.

A Győri Filharmonikus Zenekar kezdetektől fellépőként támogatja a gálát. Ők is egy új, izgalmas programmal készülnek. „Litkai Gergely humoristával többször dolgoztunk már együtt, ezúttal a Kantharosz Gála színpadára lépünk közösen. Vidám pillanatokra is számíthat a közönség” – fogalmazott Ősz Gábor, a zenekar igazgatóhelyettese.

 

„A helyszín lehetővé teszi, hogy különböző árkategóriájú jótékonysági jegyeket kínáljunk, így már pár ezer forintért bárki részese lehet a nagyszabású estnek. Jegyeket februártól lehet online vásárolni” – erről Albert Zsolt szervező tájékoztatott.

„Pályázni december 15-től január 31-ig lehet, a keret várhatóan 200 ezer és 3 millió forint között lesz” – emelte ki Riegler Antal szervező. Továbbra is tehetséges, rászoruló gyerekeket, vagy olyan szervezeteket kívánnak támogatni a bevételből, amelynek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása. Pályázni lehet beruházás, program vagy eszközbeszerzés támogatására is. A pályázatokat a kuratórium bírálja el március 15-ig. A részletes pályázati kiírás a kantharoszgala.hu weboldalon található.

Forrás - Földváry Gabriella - www.gyorplusz.hu

Vissza