Nagyszabású operagála a Széchenyi téren

2013. augusztus 30., péntek, 00:00
Nagyszabású operagála a Széchenyi téren

A Plácido Domingo által alapított „Operalia” opera-énekverseny tehetséges, fiatal díjazottjai lépnek fel a győri színpadon, elismert nemzetközi és magyar énekesek társaságában.

A „Voices of” koncertturné győri előadásán az ünnepelt világsztárokat a Győri Filharmonikus Zenekar kíséri.

Nagyszabású operagála a Széchenyi térenA koncert augusztus 31-én, szombat este 8 órakor kezdődik, melyre a belépés díjtalan. A szervezők 500 ülőhelyet biztosítanak az előadásra. Érdemes lesz tehát időben helyet foglalni, hiszen a világ élvonalába tartozó énekeseket hallgathat a közönség. Fellép Julia Novikova korábbi „Operalia”verseny-győztes, aki a világ legrangosabb dalszínházainak és fesztiváljainak többek között a washingtoni, berlini, bécsi operaházak nagyra becsült, elismert művésze. Az énekesek között van a texasi születésű Tracy Cox, akinek a hangjáról a koncert producere szuperlatívuszokban beszélt a sajtótájékoztatón.


Nadezhda Kariazyna napjaink egyik legkiemelkedőbb mezzoszoprán énekese, aki Plácido Domingo és José Carreras vendégeként is fellépett már. A produkcióban fellép továbbá Andreas Magony lírai olasztenor is. Igazi öröm a győrieknek, hogy a magyar operajátszás egyik legjelentősebb bariton énekesét, Bede-Fazekas Csabát is hallhatják majd. A koncert karmestere a görög Michalis Economou, aki jelenleg a Katari Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója, valamint az Athéni Szimfonikus Zenekar vezető karmestere.

A könnyed, nyáresti dallamok között felcsendülnek Verdi, Puccini, J. Strauss, Lehár, Mozart és Bizet népszerű remekművei.

Vissza