Plácido Domingo Győrött koncertezik

2021. július 16., péntek, 15:02

A világ egyik legismertebb énekese, Plácido Domingo Győrött ad hálakoncertet, mellyel a világ valamennyi egészségügyi dolgozójának szeretné megköszönni a Covid-19 járvány ideje alatt végzett áldozatos munkáját.Az augusztus 6-ai világszínvonalú esemény fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, házigazdája Győr lesz.

Plácido Domingo a budapesti Eiffert Art Stúdióban megtartott sajtótájékoztatón elmondta, ő és a családja is nagyon megszenvedte a súlyos járványt. „Ezért is gondoltam arra, hogy egy hálakoncerttel mondjak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak a világ minden táján.”A csütörtöki eseményen Prof. dr. Kásler Miklós, az EMMI vezető minisztere méltatta az egészségügyi dolgozók érdemeit majd kiemelte, “azért is örülök a köszönő koncert helyszínének, mert Győr alkalmas nagyszabású, méltó rendezvények jó megszervezésére.” Prof.dr. Dézsi Csaba András polgármesterként és orvosprofesszorként is tisztelettel fogadta a világhírű művész, Plácido Domingo felajánlását. „Egy olyan városban várjuk örömmel, melynek gazdag kulturális hagyománya, jelene és jövője van”- fogalmazott a városvezető.

Plácido Domingo a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével lép a hazai közönség elé, a társulatot Eugene Kohn vezényli az augusztus 6-ai hálakoncerten. Az együttműködés fontosságát emelte ki a társulat igazgatója, Fűke Géza. “Abban a különleges és megtisztelő helyzetben lehettünk eddig minden évben, hogy a Plácido Domingo nevével fémjelzett nemzetközi énekverseny győztesei társulatunk élén mutatkozhattak be szinte elsőként a hazai közönség előtt. Elérkezett az idő, amire már nagyon vártunk, hogy maga a névadó, a Mester lépjen a nagyérdemű elé közreműködésünkkel, ami nagy öröm és megtiszteltetés társulatunk számára.”

A győri koncert programjában népszerű operaáriák, operett- és zarzuela részletek szerepelnek. Az esten bemutatkozik az Operalia operaverseny 2017-es győztese, Adela Zaharia szoprán, Plácido Domingo Jr., valamint a Virtuózok legutóbbi kiadásának győztese, Balázs-Piri Soma zongorista is. A több ezer főt befogadó, ingyenes rendezvény helyszíne a Dunakapu tér lesz. Az ajándékkoncerten a magyar egészségügyi dolgozók szervezetten vehetnek részt, az érdeklődő városlakók a hellogyor.hu weboldalon regisztrálhatnak július 26-tól.

Vissza