PRO ORCHESTRA-DÍJAT KAPOTT DR. SZEKERES TAMÁS

2019. december 1., vasárnap, 01:00

A Győri Filharmonikus Zenekar tavaly ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította Pro Orchestra-díjat, mellyel azokat szeretnék elismerni, akik sokat tettek, illetve tesznek a zenekarért.

Első alkalommal Fűke Géza igazgató és Berkes Kálmán művészeti vezető három díjat adott át. Akkor az elismerések intézménynek, hivatalnak és vállalatnak szóltak. A díjat Győr városának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, illetve az Audi Hungaria Zrt.- nek adományozták. 

A Győri Filharmonikus Zenekar Pro Orchestra-díjjal tüntette ki idén dr. Szekeres Tamást, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektorát, a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért, amelyekkel hozzájárult a zenekar hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez. A díjátadásra szombaton került sor, az  együttes Varga Tibor bérletének, Hattyúdal című hangversenyén.

Fűke Géza igazgató méltatásában kiemelte, „vezetésünk alatt az elmúlt évtized legfontosabb hozadéka az, hogy a zenekart visszaadtuk a városnak, együttesünk társadalmi beágyazottsága erősödött, és ebben nagy szerepet vállalt dr. Szekeres Tamás, aki felismervén törekvésünket, minden segítséget megadott nekünk.” A kitüntetett meghatódottan fogadta a zenekar Pro Orchestra-díját, ami Hefter László üvegplasztikájából  és egy méltató oklevélből áll.

Vissza