Szeptemberi koncert ajánló

2019. szeptember 11., szerda, 11:55

A tavaly útjára indított Kamarazenekari hangversenybérletünk nyitotta az idei, Felfedezések című évadunkat. A szezon első koncertjén a vonószenekari repertoár népszerű mesterdarabjai: Bach, Mozart, Barber és Grieg művei csendültek fel egy csodás  új helyszínen, az Evangélikus Öregtemplom Templomkertjében szeptember 5-én. Az est szólistái az együttes kiváló művészei, Szépszabó Marine és Tácsik Zoltán brácsa szólamvezetők voltak, kamarazenekarunkat Berkes Kálmán dirigálta. 
A győri nyitó bemutatkozás után társulatunk Ausztriában, a perchtoldsdorfi kastélyban vendégszerepel szeptember 14-én. A Nagyteremben Bruckner címmel hallgathatja meg a közönség az osztrák  zeneszerző  IV. (Esz-dúr) “Romantikus” szimfóniáját, illetve Te Deumját neves énekművészek és a Mödlinger Singakademie kórus közreműködésével. Zenekarunkat Barnás Antal dirigálja a bérleten kívüli előadáson. 

A Győri Filharmonikus Zenekar idei évada egyúttal jelenti az újrafelfedezés élményét is, hiszen olyan zeneművekkel, közreműködőkkel találkozhat a közönségünk, akik régen szerepeltek a műsorban, ugyanakkor újdonságként szolgálhatnak minden érdeklődőnek. Hosszú évek után ismét a Richter Terem színpadán köszönthetjük a Kossuth-díjas Medveczky Ádámot, aki egy igazi zenei csemegével nyitja a Sándor János bérletet. Dubrovay László, Bartók Béla és Rimszkij-Korszakov művei minden bizonnyal elvarázsolják a zeneértőket szeptember 19-én.

Kiváló társulatunk többször lépett már fel az Audi Arénában. A multifunkcionális csarnok nagyszabású ingyenes gálával ünnepli fennállásának 5. évfordulóját szeptember 21-én. A jubileumi eseményen a Győri Filharmonikus Zenekar együtt koncertezik a város szülöttjeivel, Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie-vel.  
Az idei évadban is folytatódnak együttesünk vidéki hangversenysorozatai, így Mosonmagyaróváron, Sopronban, Tatabányán és Veszprémben, illetve a határon túlon, Dunaszerdahelyen is gazdag műsorkínálattal szolgáljuk közönségünket. Ezen bemutatkozások első állomása szeptember 23-án Veszprémben, majd másnap Tatabányán lesz, ahol ismét felcsendül az unikális Medveczky program. 
A romantikus zene két nagyszabású remekműve, Grieg a-moll zongoraversenye és Brahms I. (c-moll) szimfóniája hangzik fel a Győri Filharmonikus Zenekar, a Zene Világnapjának tiszteletére rendezett ünnepi hangversenyén Sopronban szeptember 27-én, illetve  a hónap utolsó napján Mosonmagyaróváron. Hagyományosan ezen alkalmakkal társulatunkat Berkes Kálmán művészeti vezetőnk dirigálja, Grieg egyetlen versenyművét, a három tételes kompozíciót pedig a magyar zongoraiskola egyik vezető művésze, Balog József szólaltatja meg mindkét helyszínen. 


 

Vissza