Szilveszteri gála a Győri Filharmonikus Zenekarral

2020. december 15., kedd, 09:58

Új helyszínről jelentkezik a Duna Televízió rangos, nagy hagyományokkal bíró szilveszteri gálája. Idén a műsort a tavaly átadott, teljesen felújított és modernizált Kaposvári Csiky Gergely Színházban vették fel,  a Győri Filharmonikus Zenekar főszereplésével, hazai operett- és operasztárok  közreműködésével. A nagyszabású est karmestere Silló István, a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatója. 

“Ebben az országos produkcióban városunk erősen képviselteti magát - kezdi összegzéssel Ősz Gábor igazgatóhelyettes, aki nemcsak szervezője, de közreműködője is a gálának. - Ez már a sokadik olyan felkérésünk, amellyel gyűjtjük az irigyeinket, mert biztosan mondhatom, hogy az összes magyar szimfonikus zenekar örült volna egy ilyen felkérésnek. Munkánk pozitív megerősítése és visszacsatolása, hogy minket kértek fel erre a tévés szereplésre, a kétnapos felvétel után mindenki elégedettségét fejezte ki irányunkban.  Elfogultság nélkül mondhatom, hogy nagyon jól helytálltunk mind szakmailag, mind emberileg” - meséli büszkén. 
A vírushelyzet miatt a társulat idei utolsó fellépése volt a kaposvári. A közel három és fél órás busz utat követően kezdődtek el a próbák, a megfeszített munka másnap a tévéfelvétellel folytódott, ami estig tartott. A kétszer ötven perces műsort szilveszter éjjelén tűzi műsorára a Duna Televízió. “Lemegy két húzós nap, ebben az erőltetett, koncentrált munkamenetben a Győri Filharmonikus Zenekar művészei most is példaértékűen viselkedtek. Ez minden munkaadó számára nagyon fontos szempont, hogy olyan emberekkel tudjon együtt dolgozni, akik nem generálnak stresszt, sokkal inkább a megoldásra koncentrálnak, és pozitívan állnak a kihívások elé. Ez mások számára is egyértelmű, ez az emberi tartás a szakmaiság mellett a másik fő erénye a Győri Filharmonikus Zenekarnak. Mi ezt nagyon megbecsüljük, őrizzük minden erőnkkel, sokszor ezzel nyerünk meg egy-egy kínálkozó lehetőséget, hogy a művészi munka mellett ilyen emberi tulajdonságokat is fel tudunk mutatni.” 
A Duna Televízió idei szilveszteri gálájának felvételén 270 ember dolgozott Kaposváron. Járványügyi szempontból ez komoly előkészületet igényelt, a színházba csak friss, negatív koronavírus-teszttel, testhőmérséklet mérés után, maszkban léphettek a stáb tagjai és a közreműködők, így a Győri Filharmonikus Zenekar tagjai is, akik az együttes logójával ellátott fekete maszkot viselték a felvételen. “Ennek a sok embernek az együttes munkája olyan energiát szabadított fel, amit minden bizonnyal a tévénézők is értékelnek majd.” Ősz Gábor kiemelte Sófalvi- Kiss Csaba televíziós vezető-rendező, Olt Tamás, a Kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője és Bori Tamás munkáját. “Közönségünkkel folyamatosan tartjuk és ápoljuk a kapcsolatot, akik minket szeretnek és követnek, biztos vagyok benne, hogy velünk töltik majd a szilveszter estét a tévé képernyője előtt, mindenkinek ajánlom a kaposvári gálát, mert gyönyörű pillanatokkal teli” – foglalja össze az igazgatóhelyettes. 
Az ünnepi műsorban közreműködik a Kaposvári Csiky Gergely Színház társulata, valamint a Somogy Táncegyüttes. A Győri Filharmonikus Zenekar ismét hazánk operett- és operacsillagaival dolgozott együtt - a teljesség igénye nékül -, Fischl Mónikával, Oszvald Marikával, Miklósa Erikával, Szulák Andreával, Dolhai Attilával, Molnár Leventével és Bakos- Kiss Gáborral.  Szinte valamennyiükkel volt már kapcsolata a Győri Filharmonikus Zenekarnak, így régi ismerősként üdvözölték egymást  Kaposváron. 

 

Vissza