Újabb büszkeség, gratulálunk Vörösváry Mártonnak!

2021. május 4., kedd, 20:33
Vörösváry Márton award music online competition

A „World Open Online Music Competition” elnevezésű nemzetközi online verseny komoly múltra tekint vissza. A rangos megmérettetésen alapítása, azaz 2010 óta 51 országból mintegy 14000 pályázó mérte már össze tudását. A világban elismert, komoly hagyományokkal bíró online versenyt a kezdetek óta több mint 8 milliónyian követték az internet segítségével.

Óriási öröm és megtiszteltetés zenekarunk számára, hogy társulatunk tagja, Vörösváry Márton hegedűművész a 12. „World Open Online Music Competition” elnevezésű versenyen I. helyezést ért el a „senior artist” kategóriában.

A díjazott az egyfordulós megmérettetésre két különböző stílusú darabbal készült. A pályaműveket, Wieniawski etüdjét és Ysaye balladáját okostelefonjával rögzítette, a beküldési határidő április elseje volt. „Mindkét vizsgadarabot korábban játszottam már, most csak fel kellett frissítenem azokat. Izgalmas kihívásként éltem meg, inspirált, hogy új zenei és technikai ötletet találjuk bennük, természetesen az eredeti koncepció megtartása mellett. Azt gondolom ez sikerült!” - meséli boldogan társulatunk tagja, Vörösváry Márton. A háromtagú nemzetközi zsűrit meggyőzte produkcióival, a szakértők pontszámait átlagolva született meg ez a szép eredmény: 96,66 pont.

A díjazottnak szívből gratulál a Győri Filharmonikus Zenekar társulata!

Vissza