Újabb büszkeségről számolhatunk be, gratulálunk Anderkó Dánielnek!

2021. május 15., szombat, 10:20
Anderkó Dániel Győri Filharmonikusok

A Győri Filharmonikus Zenekar klarinét szólamvezetője, Anderkó Dániel az OPUS 2021 Nemzetközi Zenei Versenyen 2. helyezést ért el. 

A „Life and Art” Alapítvány szervezésében Krakkó adott otthont az idei, online megmérettetésnek áprilisban. A komplex zenei versenyre 35 éves korig várták a jelentkezők videós pályázatát. A tizennégy főből álló nemzetközi zsűri pontszámai alapján, kategóriájában második helyezést ért el társulatunk művésze. Előadásában Kovács Béla stílusgyakorlatával, mely Carl Maria von Weber zenei nagysága előtt tisztelgett, elnyerte a tetszésüket.

„Örömteli, hogy sorra rendezik meg a nemzetközi versenyeket, mesterkurzusokat, a járványhoz igazodva természetesen az online térben - fogalmaz a díjazott. - Fontosak a visszaigazolások, szükségünk van a pozitív megerősítésekre. A zenekari összmunkát tekintve pedig saját érdekünk, hogy szinten tartsuk magunkat, folyamatosan fejlődjünk.”
Társulatunk szólamvezetője, Anderkó Dániel kitűnő formában van, erről Önök is meggyőződhetnek, ha követik zenekarunk online bemutatkozásait, nemrégiben pedig beválasztották  a “Silverstein Works Next Generation Artist”- jai közé, ezzel portfóliója bekerült a világhírű cég égisze alá.
A díjazottnak szívből gratulál a Győri Filharmonikus Zenekar társulata! 

Vissza