Újabb milliós összeg érkezett a Győri Segélyalapba

2020. április 26., vasárnap, 14:17

A Győri Filharmonikus Zenekar 3.740.000 forinttal támogatja a dr. Dézsi Csaba András polgármester által létrehozott  Győri Segélyalapot. A március 19-én indult segélyalapba folyamatosan érkeznek a felajánlások a koronavírus-járvány megfékezésére, az összegekből elsősorban egészségügyi védőeszközöket, felszereléseket, lélegeztetőgépeket vásárolnak. A befolyt adományokkal többek között segítik a járvány miatt munkahelyüket elvesztő, vagy egyéb más okból kilátástalan helyzetbe került embertársainkat is.

A Győri Segélyalap továbbra is minden forintra számít, az eljuttatott összegek a legjobb helyre kerülnek. A Győri Filharmonikus Zenekar tagjai megértették a polgármester üzenetét, és egy emberként álltak a jóügy mellé. “A több mint 100 fős győri társulatot magasan kvalifikált, érzékeny emberek alkotják, akik felelősen gondolkoznak és tesznek a körülöttünk zajló súlyos problémák megoldásáért - vallja Fűke Géza igazgató. - Most, amikor mindannyian, nap mint nap szembesülünk a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel, a társulat tagjai egytől egyig emberségből is jelesre vizsgáztak. Erőn felüli volt az az adakozási kedv, melynek köszönhetően, rekordidő alatt gyűlt össze ez a magas összeg. Többen megtakarításaikat áldozták be, csakhogy segítsék a koronavírus-járvány megfékezésére tett erőfeszítéseit a győri önkormányzatnak, ez is jól példázza, mindannyiunk szívügye Győr!”

A társulat 102 tagja 3.740.000 forintot gyűjtött össze. A pénzadományról szóló szimbolikus sárga csekket az együttes brácsa szólamvezetője, Szépszabó Marine és Anderkó Dániel, klarinét szólamvezető adták át dr. Dézsi Csaba András polgármesternek a győri Városháza előtt vasárnap.

Győr, 2020. április 26.

                                                                                               Győri Filharmonikus Zenekar

Vissza