XI. Kantharosz Gála újratöltve

2023. február 8., szerda, 11:07

Kiváló hangulat, pompás borok, csodás este, felejthetetlen zenei utazás a Richter Teremben – három év kihagyás után ezt kínálja a XI. Kantharosz Jótékonysági Gála és Borárverés, melynek sajtótájékoztatóját kedden tartották a Városházán.

Idén 11 meghatározó győri és Győr környéki civil szervezet fogott össze, a Győri Filharmonikus Zenekarral és az ország neves borászaival együtt, hogy egy színvonalas est segítségével támogassák a fiatal tehetségeket. A sikerhez persze a rendezvényt támogató vállalatok is hozzájárulnak, idén először már nem csak helyi cégek patronálják a Kantharoszt. A győri önkormányzat a kezdetek óta a rendezvény mellé állt, ami idén is folytatódik. „A mecenatúra napjainkban is jelentős értéket képvisel, így mindenkit arra biztatok, hogy jöjjenek el, támogassák a rendezvényt, és általa a tehetséges fiatalokat” – fogalmazott a sajtótájékozatón dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az április 13-ai gála házigazdái Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc lesznek. Az országosan is egyedülálló jótékonysági aukció állandó fellépője a Győri Filharmonikus Zenekar, a társulat mindig örömmel képviseli a jó ügyeket, a művészek kötelességüknek érzik, hogy segítsenek. Az együttes idén Silló István karmester vezényletével Szulák Andrea és Nyári Károly közreműködésével világslágereket ad majd elő. “Tíz év után úgy éreztük, megújulásra van szükség, és szerettünk volna nagyobb közönséget megszólítani, ám a COVID miatt kimaradt évek, idén pedig az energiaválság óvatosságra intett bennünket. Így a helyszín marad a jól bevált Richter Terem, modernizáltuk a műsort, izgalmas esttel készülünk" - részletezte Fűke Géza igazgató.

A Kantharosz Alapítvány által szervezett összefogással támogatnak minden olyan tevékenységet, melynek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása. A gála egyértelmű sikertörténete, hogy eddig több mint 82 millió forintból sikerült a jelentkezők nagy álmait valóra váltani. Idén 11-re nőtt a szervező klubok száma, a 11. gálán 11 aukciós tétel lesz. A felajánlások eszmei értéke 5 millió forint, a pénzügyi támogatások összege azonban már most meghaladja a 7 millió forintot.

Az idei évre meghirdetett pályázat leadási határideje február 17-e. A pályázat megtalálható a www.kantharoszgala.hu oldalon. A részletes cikket ITT olvashatják.

Fotó: Győr+ Média

Vissza