Zenélő Udvarok

2021. június 25., péntek, 12:53
Győri Filharmonikus Zenekar

Egy régi, kedves hagyomány éled újra, és tölti meg új tartalommal a Győri Filharmonikus Zenekar. Hétfőtől indul útjára a Zenélő Udvarok elnevezésű sorozata, a társulat kamaraformációival és szólistáival az elkövetkezendő hetekben, hónapokban a tervek szerint a város mintegy 75 helyszínén találkozhatnak a zenekedvelő győriek. 

„Ezzel a régi-új sorozatunkkal nem a tavalyi, nagy sikerű térzenei koncertjeinket folytatjuk - hívja fel a figyelmet a társulat igazgatója, Fűke Géza. - Ez a hagyomány a ’70-es évekre nyúlik vissza, a szervezéskor kezünkbe került egy régi plakát, mely hirdette, hogy Gidon Kremer hegedűművész egykor itt játszott a mai Zeneiskola udvarán. Ezt a sorozatot szeretnénk most feleleveníteni, és mintegy új tartalommal megtölteni.”
A belvárosban a jól ismert helyszíneken túl, felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, a saját akusztikai környezetében szólal meg. Zeneszó tölti meg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Lapidáriumát és a Borsos Miklós állandó kiállítás udvarát. A zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Hotel Klastrom, a Püspök Vár és a Bencés Gimnázium is. 
Természetesen nemcsak a belvárost érinti a Zenélő Udvarok elnevezésű sorozatunk. A Győri Filharmonikus Zenekar ünnepelve Győr királyi várossá válásának 750. évfordulóját, az önkormányzati képviselőkkel egyeztetve, a városrészeket is bekapcsolja sorozatába, így a tervek szerint mintegy 75 helyszínen lépnek fel a társulat kamaraformációi és szólistái. 
A jövő heti aktuális programunk a következő: 

06.28. hétfő 18 óra:
Helyszín: Kálóczy téri Idősek Otthona (Kálóczy tér 9-11.) - Zártkörű!
Program: Vonós kvintett
Közreműködnek: Molnár Péter Pál, Lukács Éva, Bónitz Márton, Molnár Dénes, Vargek Zsófia

06.29. kedd 18 óra:
Helyszín:  Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Lapidáriuma, kőtár (Bécsi kapu tér 5.)
Program: Szalonzene
Közreműködnek: Csikár Enikő, Burai Zsolt,Budai Sándor, Dombi Rajmund, Kecskés Tamás, Sebestyén Péter


06.30. szerda 18 óra:
Helyszín:Püspöki Udvarbíróház- Borsos Miklós állandó kiállítás udvara (Apor Vilmos püspök tere 2.)
Program: Vonóstrió
Közreműködnek: Bónitz Márton, Farkas Kálmán, G.Horváth Barnabás


07.01. csütörtök 18 óra:
Helyszín:Püspöki Udvarbíróház- Borsos Miklós állandó kiállítás udvara (Apor Vilmos püspök tere 2.)
Program: Fúvósötös
Közreműködnek: Fejes Ágnes, Bánfi-Nemes Réka, Karvaly Szilárd, Anderkó Dániel, Dankos Ferenc 


A fentebb felsorolt aktuális koncertek díjmentesen látogathatóak. A továbbiakban a kisebb formációk bemutatkozásai szintén díjmentesen, míg a nagyobb, kamarazenekari produkciók 750 forintos jelképes belépőjegy megváltásával lesznek látogathatóak (jegyvásárlás a belépés előtt 1 órával a helyszínen). Belépéskor kérjük közönségünket készítsék elő védettségi igazolványukat és személyi okmányukat. Fontos megjegyeznünk, a programokhoz esőnapot nem jelölünk ki, sorozatunk időpontjait és helyszíneit az éppen aktuális időjáráshoz igazítjuk. Kedves közönségünk ezekről és a soron következő koncertjeinkről a Győri Filharmonikus Zenekar hivatalos honlapján és egyéb online felületein tájékozódhat.

Reméljük velünk tartanak, mi már nagyon várjuk a személyes találkozást! 
 

 

 

Vissza