Dunaszerdahely Filharmonikus Hangversenybérlet

A tribute to John Williams – filmzenék

2021. október 9., szombat, 19:00
Győr Városi Egyetemi Csarnok
9026 Győr, Vásárhelyi P. út 1.

IDŐPONTVÁLTOZÁS
/2020. október 17., Győr Városi Egyetemi Csarnok helyett/

Műsor:

Csillagok háborúja, Hook, Schindler listája, Mesterséges értelem, Jurassic Park, Superman, A cápa, Egy gésa emlékiratai, Harry Potter, E.T., Indiana Jones            

Zenél: Győri Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Alex Johansson

John Willams Oscar-díjas amerikai zeneszerző filmzenéiből (Csillagok háborúja, Jurassic Park, Indiana Jones, Harry Potter) csendülnek fel a jól ismert dallamok ezen a különleges előadáson. A zenekar mögötti vásznon megelevenednek a jól ismert filmek képkockái, legismertebb jelenetei is, hogy együtt éljük át újból e filmek felejthetetlen hangulatát.

Film és zene a kezdetektől összetartozó fogalmak: már a némafilmekhez muzsika járult, a hangosfilm megjelenésével pedig a kísérőzene lassanként szinte a látványhoz mérhetően fontos alkotórészévé vált a produkciónak. Nagyszerű zeneszerzők sora választotta hivatásának a filmzene-komponálást – közülük az egyik legkiválóbb az 1932-ben született amerikai mester, John Williams, akit 1958-tól napjainkig tartó pályafutása során ötször tüntettek ki Oscar-díjjal, emellett számtalan egyéb díj és elismerés büszke tulajdonosának mondhatja magát. A Star Wars- és Indiana Jones-filmek, Schindler listája, A cápa – csak néhány cím azon nagy mozik közül, amelyeknek örökzöld melódiái immár mozinézők generációit kísérik a képzelet és a fantázia végtelen világában. A Győri Filharmonikus Zenekar Alex Johansson vezényletével a legnépszerűbb Williams-filmzenék részleteivel várja a zenebarátokat az Egyetemi Csarnokban.

Jegyárak:

I. kategória: 8000Ft
II. kategória: 6000Ft

Vissza