Bérleten kívüli előadás

Borárveréssel egybekötött XI. Kantharosz Gála

2023. április 13., csütörtök, 18:00
Richter Terem
9021 Győr, Aradi Vértanúk útja 16.

Műsor:

Világslágerek szimfonikus zenekari kísérettel

Közreműködik:

Nyári Károly - zongora

Szulák Andrea - ének

Műsorvezető:

Borbás Marcsi 

Rákóczi Ferenc

Vezényel: Silló István

 

Kiváló hangulat, pompás borok, csodás este, felejthetetlen zenei utazás a Richter Teremben – három év kihagyás után ezt kínálja a XI. Kantharosz Jótékonysági Gála és Borárverés.

Az országosan is egyedülálló, borárveréssel egybekötött jótékonysági koncert állandó házigazdája és társszervezője a Győri Filharmonikus Zenekar. A társulat mindig nagy örömmel képviseli a jó ügyeket, a művészek kötelességüknek érzik, hogy segítsenek. Az elmúlt évtizedben számos alkalommal jótékonykodhattak a színvonalas rendezvénynek köszönhetően. Az együttes a XI. Kantharosz Gálán Silló István karmester vezényletével Nyári Károly és Szulák Andrea közreműködésével világslágereket ad elő. 

Idén 11 meghatározó győri és Győr környéki civil szervezet fogott össze a Győri Filharmonikus Zenekarral és az ország neves borászaival együtt, hogy egy színvonalas est segítségével támogassák a fiatal tehetségeket. A sikerhez persze a rendezvényt támogató vállalatok is hozzájárulnak, idén először már nem csak helyi cégek patronálják a Kantharoszt. A győri önkormányzat a kezdetek óta a rendezvény mellé állt, ami idén is folytatódik.
A Kantharosz Alapítvány által szervezett összefogással támogatnak minden olyan tevékenységet, melynek célja a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása és nevelése, valamint a tehetségek felkarolása. A gála egyértelmű sikertörténete, hogy eddig több mint 82 millió forintból sikerült a jelentkezők nagy álmait valóra váltani. Idén 11-re nőtt a szervező klubok száma, a 11. gálán 11 aukciós tétel lesz. A felajánlások eszmei értéke 5 millió forint, a pénzügyi támogatások összege azonban már most meghaladja a 7 millió forintot.

 Az idei évre meghirdetett pályázat leadási határideje február 17-e. A pályázat megtalálható a www.kantharoszgala.hu oldalon.