Liszt Ferenc Hangversenybérlet 2022/23

Mahler

2023. április 26., szerda, 19:00
Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ
9400 Sopron, Liszt Ferenc utca 1.

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

Felhívjuk kedves soproni bérleteseink figyelmét, hogy az április 26-i Mahler c. koncertünk új helyszíne a Liszt Központ!

///

A Lipcsei Szimfonikus Zenekar / Leipziger Symphonieorchester és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar közös koncertje

Műsor:

Michael Haydn: Laudate pueri, MH 342
G. Mahler: IV. (G-dúr) szimfónia

Közreműködik:
Drüszler Edit – szoprán
Sonitus Scarbantiae Nőikar
(karvezetők: Harcz Katalin és Kitzingerné Neher Andrea)
Vezényel: Kóczán Péter

A Lipcsei Szimfonikus Zenekar és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar közös hangversenyének műsorát az ifjabbik Haydn, a Nagyváradon, majd Salzburgban működött, az egyházzene területén igen jelentős életművet alkotó Michael a 112. zsoltár szövegét feldolgozó rövid oratorikus műve indítja. Ha nem is tartozik szorosan az egyházzene repertoárjába, de hasonló tematika foglalkoztathatta Gustav Mahlert is, amikor a századfordulón hozzáfogott IV. szimfóniájához, amelynek elsősorban a természetélmény, a népzene hatása kölcsönöz finom és derűs hangulatot. A szopránszólóra szánt finálé – amelynek szövege a mester egyik legfontosabb inspirációs forrásából, a Des Knaben Wunderhorn versgyűjteményből származik – ennél is tovább megy: a mennyei élet boldogságát zengi. A hangverseny közreműködői Drüszler Edit énekművész és a Sonitus Scarbantiae Nőikar, dirigense Kóczán Péter lesz.

Jegyár: 5000 Ft

Vissza