17:18-as hangversenybérlet

A 2017/18-as évad egyik sikeres innovációjának bizonyult a 17:18 hangversenybérlet életre hívása, mely nevét a rendhagyó kezdési időpontról kapta. A hangversenybérlet sikerrel célozza meg a fiatal gyermekes szülőket, az agglomerációban élőket és az idősebb korosztályt is.tizenhéttizennyolc

Az egyórás, szünet nélküli program ideje alatt az óvodáskorú és kisebb csemetékkel óvónők foglalkoznak a Fesztiválteremben, így minden a szülők tartalmas kikapcsolódását szolgálja. A 17:18-as bérlet sokat enged azokból a kötöttségekből, melyektől sokan még mindig ódzkodnak, az öltönyök és kosztümök miatt nem kell hazarohanni.

A koncert „nyitányaként” a hallgatóságot mindig érdekes tudnivalókkal, könnyen fogyasztható, ugyanakkor értékes csemegékkel látja el a szakavatott zenetörténész, dr. Szabó Balázs, a Széchenyi-egyetem Művészeti Karának egyetemi docense. Ahogy az évad mottója is megfogalmazza: „Közvetlenül”, így a bérlet karmesterei is örömmel szólítják meg a közönséget a felcsendülő művek előtt.

A 17:18 hangversenybérlet az idei évadban is csavart egyet az eddigi innovációk tárházán. Mint ismert, a győri együttes júniusban nagy sikerrel indította el zenei táborát. A hagyományteremtő kezdeményezés minden várakozást felülmúlt, a gyerekek imádták minden pillanatát az ötletgazdag kulturális kavalkádnak. A bérletbe most három tematikus zenei hétvégét szerkesztettek a 9 és 13 éves korosztály és családjaik számára. „Kedvezményes családi jeggyel úgy építjük fel az egész hétvégét, mely november 19-én indul, hogy a gyerekek az izgalmas programjainknak köszönhetően visszautazhatnak a „nyárba”. Tematikus foglalkozásaink alkalmával felkészítjük őket a vasárnapi hangversenyekre is” – részletezte Fűke Géza igazgató. Első alkalommal a Németországban tevékenykedő, győri származású Hontvári Gábortól tudhatnak meg sok érdekességet Ravel balettzenéjéről, a Lúdanyó meséi című darabról.

A 17:18 sorozat kínálata mindig egy nagy bérletes koncerthez kapcsolódik, annak az esszenciája, a könnyebben befogadható része. A novemberi Francia történetek programot februárban Prokofjev Rómeó és Júliája követi Berkes Kálmán vezényletével, a grandiózus program felvonultatja a teljes zenekari arzenált. A művet a Győri Filharmonikus Zenekar a jövő évi Müpa zenei maratonon is bemutatja.

A márciusi végi program a Vágyódás címet kapta. „A koncerten felhangzó Schubert V. szimfóniája személyes kedvencem, Dvořák csellóversenye Juhász Viktor kifinomult játékával közelebb hozza a hangszer csodálatos tulajdonságait a nagyérdeműhöz” – sorolja Fűke Géza. Végül a társulat vezető karmestere, Rajna Martin vállalkozott arra, hogy a fiatalabb korosztály számára ízekre szedje és bemutassa minden szépségével együtt Richard Strauss szimfonikus költeményét, az Imígyen szóla Zarathustra című művet, mely május végén csendül fel a Richter Teremben.

Cikk forrása: gyorplusz.hu (https://www.gyorplusz.hu/gyor/novemberben-indul-a-1718-hangversenyberlet/

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.