Ifjúsági koncertek

Ifjúsági koncertek

A Győri Filharmonikus Zenekar több évtizede sikeresen kidolgozott edukációs programjainak meghatározó részét képezik az évados Ifjúsági koncertek.

A hangversenyek ismeretterjesztő jellegüknél fogva kiválóan alkalmasak a diákok zenei ismereteinek bővítésére, a repertoáron ismert szimfóniák, versenyművek tételeivel, operák kivonatával ismerkedhetnek meg. A cél elsősorban az, hogy olyan élményt nyújtsanak, melyek megragadják és felkeltik a diákok komolyzene iránti érdeklődését, illetve a már zenélő gyerekeket inspirálják abban, hogy érdemes folytatni, és még több energiát beleadni a gyakorlásba.

Társulatunk otthonában, a Richter Teremben, illetve a helyi és a Győr környéki iskolákban megtartott koncertjeink illeszkednek az iskolai menetrendhez, 45 percesek. Előadásaink interaktívak, a karmesterek és a szólisták örömmel mesélnek az adott zenemű érdekességeiről, mindent megtesznek, hogy felkeltsék és ébren tartsák fiatalok figyelmét és érdeklődését.

A közönség utánpótlása szempontjából kiemelten fontosnak tartjuk Ifjúsági koncertsorozatunkat, melyben társulatunk kisebb-nagyobb formációi a napi próbák mellett aktívan működnek közre. Célunk, hogy élményt nyújtsunk a fiataloknak, reményeink szerint egy-egy sikeres délelőtti koncert után kivételes élményeiket megosztják barátaikkal, testvéreikkel, szüleikkel, és később már együtt térnek hozzánk vissza a Richter Terembe bérletes nagy koncertjeinkre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.