Mecenatúra

A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetének egyik mérföldköve, mikor a 2008-ban felálló új vezetés, Fűke Géza igazgatásával többek közt az együttest „visszaadta a városnak”. A zenekar büszke közönségére és nagylelkű támogatóira, jelentős társadalmi beágyazódásának köszönhetően kialakult a társulat körül egy olyan erős bázis, melynek tagjaival közvetlen és személyes a kapcsolata, folyamatosan keresi azon lehetőségeket, melyekkel bevonhatja őket a mindennapokba, a társulat működésébe.

A Győri Filharmonikus Zenekar alapvető célkitűzése, hogy az állami, önkormányzati és saját bevételei mellé a mecenatúra kiépítését megcélozza. Bőkezű lokálpatriótáknak köszönhetően 2023-ban létrejött a Pro Orchestra Alapítvány, melynek elsődleges feladata az együttes céljainak támogatása. A nemzetközileg jegyzett együttes célja, megerősíteni az Alapítvány működését, bővíteni és erősíteni a köré épülő mecenatúra kört. 

Több mint 150 éves gazdag és hiteles múltunk meghatározza jelenünk hitvallását, mely a profizmusra és az elhivatottságra épül. Hivatásunk által elérjük és megszólítjuk a kultúrát szerető polgárokat, hiszünk abban, hogy a gazdaság és a kultúra találkozása esélyt teremthet az eredendő jóra, zaklatott világunkban pedig erre vágyunk egy koncert alkalmával a zene szentélyében.

Csatlakozz Te is a Győri Filharmonikus Zenekart szerető, és a működését erősítő mecénások köréhez!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.