Pro Orchestra Alapítvány

Pro Orchestra_kép.JPG

A 2008-ban felálló új vezetés, Fűke Géza igazgatásával a Győri Filharmonikus Zenekart „visszaadta a városnak”. Jelentős társadalmi beágyazódásának köszönhetően kialakult körülötte egy erős bázis, melynek alapját közönsége és támogatók adják, akiknek tagjaival a közvetlen, személyes kapcsolat kiépítésére törekszik, folyamatosan keresi azon lehetőségeket, melyekkel bevonhatja őket a mindennapokba, a társulat működésébe.

A Győri Filharmonikus Zenekar az állami, önkormányzati és saját bevételei mellé, a világ sürgető kihívásaira válaszként, a mecenatúra kiépítését célozta meg. Bőkezű lokálpatriótáknak köszönhetően 2023-ban létrejött a Pro Orchestra Alapítvány, melynek elsődleges feladata az együttes céljainak támogatása. A nemes kezdeményezés zenetörténeti jelentőséggel bír, hisz a győri alapító tagok nemcsak anyagilag, de kiállásukkal is markánsan jelzik mind a közönség, mind a város közössége felé, hogy a zenekar értékteremtő munkája támogatásra érdemes. A fenntartói háromszög: a városi és kormányzati, valamint a főszponzori támogatás mellett a civil mecenatúrával erősödhet a Győri Filharmonikus Zenekar anyagi bázisa. A kezdő lépés megtörtént, az együttes menedzsmentje bízik abban, hogy az Alapítvány az évek alatt lelkes követőkre talál. Mérhetetlen hálával és megbecsüléssel tartozik az alapítóknak: Prof. Dr. Oláh Attilának, Petz Dávidnak és Szekeres Istvánnak.

A társulat legfontosabb célkitűzése megerősíteni a Pro Orchestra Alapítvány működését, bővíteni és erősítené a mecenatúra kört. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.