A Győri Nemzeti Színházba költözik a 12. jótékonysági Kantharosz Gála

Kinőtte az elmúlt 12 év alatt a Richter termet a jótékonysági Kantharosz Gála, ezért idén a Győri Nemzeti Színházban rendezik meg a bor és a zene kedvelőinek.Kantharosz 

A civil összefogásból tavaly rekordszámú támogatás gyűlt össze a nehéz sorsú gyermekek és a tehetséges fiatalok támogatására. A szervezők remélik, hogy az április 4-én megrendezett gálán ezt túl tudják szárnyalni.

- A Kantharosz Gála már nem csak a város és a régió legrangosabb jótékonysági eseménye, hanem országos érdeklődést kiváltó rendezvény - fogalmazott a sajtótájékoztatón Ősz Gábor, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatóhelyettese. - Az együttes a kezdetek óta elsőszámú támogatói a gálának, ezért örülünk, hogy idén is részesei lehetünk az összefogásnak. Idén olyan világhírű művésszel állhatunk egy színpadon, akit sokkal többen ismernek külföldön, mint idehaza és több koncertet is ad a határon túl. Kapcsolatunk és közös munkánk 2015-re nyúlik vissza Orosz Zoltán harmonikaművésszel, akivel a gálára három új feldolgozással is készülünk. Az eMeRTon- és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikás mellett Rácz Márton karmester is elfogadta a felkérést és szintén fellépési díj nélkül vállalta a koncertet. A repertoár izgalmas és színes lesz, Vivalditól kezdve, a francia sanzonokon át a népzenékig minden műfajt felvonultatunk - fejtette ki Ősz Gábor.

A műsorvezető páros ezúttal is Borbás Marcsi, a borárverés háziasszonya és Fábián György lesznek. A jegyértékesítés elkezdődött, már a negyede el is fogyott, melyek ára idén egységes. Az ebből befolyt összeg teljes mértékben jótékony célra megy. Évről-évre egyre több civil és cég csatlakozik a támogatók körébe, akik még nem tették, azoknak erre még van lehetőségük február végéig. 

- Tavaly több mint 40 pályázat érkezett be, idén meghosszabbították a beküldési határidőt, így még február 23-ig bárki pályázhat támogatásra Győrből és környékéről egészen Dunaszerdahelyig - emelte ki Szabó-Cseszneki Nikolett szervező.

A gála főszervezője, Pálfalvi-Pottyondy Nóra elmondta, hogy idén is számos felajánlótól érkezik olyan különleges tétel, amely manapság már nem elérhető. Többek között egy csúcsvörösbort ajánl fel a Pannonhalmi borvidékről a Cseri Pincészet. A felajánlók között szerepel még a tenger mélyén érlelt boraival az Elixsea, a Figula és a Götz Pincészet, Gere Attila, valamint a Juhász testvérek Pincészete, Takler Pincészet és végül a Pannonhalmi Pálinkárium.

Forrás: kisalföld.hu

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.