A zene boldoggá tesz

Még csak négyéves volt, amikor Marie-Astrid Hulot elkezdett hegedülni, és mivel otthonukat mindig körbelengte a komolyzene, csellista bátyjával és zongorista lénytestvérével gyorsan összeállt a trió. Az élet és az iskolák végül más irányt jelöltek ki családtagjai számára, de ő maradt a gyönyörű hangszernél, köszönhetően kiváló mesterének, Mihaela Martin-nak, rátalált az életre szóló hivatás.Marie_Astrid_Hulot

A többszörös versenygyőztes hegedűművész tudatosan éli mindennapjait, és csak úgy, mint a zenélésben, az életben is legfontosabb célja, hogy boldoggá tegye az embereket. Törekszik arra, hogy megtalálja az egyensúlyt a magánélete és a hivatása közt, vágyik családja és barátai közelségére. Hisz abban, hogy játékával küldetést teljesít, a zene ugyanis mindenkit megmozgat, mindenki érti ezt az univerzális nyelvet.
 
A hivatásában a legerősebb fejlődési pontot a kamarazenélés jelenti, emellett szólistaként versenyeken méretteti meg magát. Mint ismert, két évvel ezelőtt harmadik helyen végzett a debreceni Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyen, ezzel együtt elnyerte a Győri Filharmonikus Zenekar csodálatos lehetőségét, a február 22-i Német romantika című koncerten Brahms D-dúr hegedűversenyével lép a közönség elé.
 
„Brahms műve mindenképp az egyik kedvencem, az ismerkedést a darabbal a párizsi konzervatóriumban kezdtem, sokat tanulmányoztam, versenyeztem is vele. Zenekarral azonban most először játszom majd, izgatott vagyok, már nagyon várom a győri próbákat” - fogalmaz a felkészülésről a fiatal hegedűművész.
 
A „párizsi lány”, Marie-Astrid Hulot gyakran lép fel hazájában és Németországban, imád utazni, Magyarországra is szívesen jön, mint mondja, mindig öröm Európa közepén töltődni a komolyzenei hagyományokkal.
 
A február 22-i koncertre a Richter Terem jegypénztárában és online is kapható jegy: 
https://www.jegy.hu/program/nemet-romantika-151090/1026290 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.