Varázslatos bérletekkel indítjuk a 2023/24-es évadot!

2023_24_Varazslat

Ahogy az új évadszlogen is szól, ősztől igazi Varázslat vár közönségünkre: az örökzöld művek és a könnyűzenei bemutatkozások után izgalmas mesterművekkel és kuriózumokkal jelentkezünk. Örömmel értesítünk továbbá mindenkit, hogy újraindítottuk a szakrális, Istvánffy Benedek és a kamarazenei, Flesch Károly hangversenybérletet.

Az évad A zene világnapja c. koncerttel indul, vezető karmesterünk, Rajna Martin az ünnepi programba Mahler 1. szimfóniáját és Beethoven zongoraversenyét válogatta be, a szólista Fejérvári Zoltán lesz, akit generációjának egyik legtehetségesebb tagjaként tartanak számon. Szerepel opera is a varázslatos kínálatban, a repertoárra Wagner A walkür című művének első felvonása került. Ismét Győrben dirigál Héja Domonkos, választása az osztrák Hugo Wolf romantikus művére esett, Haydn és Brahms műsorral tér vissza Gérard Korsten, majd decemberben Arkady Beryn dirigálja zenekarunkat. A szólista a Gurfinkel-duó lesz, érdekesség, hogy Daniel a társulatunk szólóklarinétosa, így most testvérét is megismerheti a győri közönség. Zenekarunk szólófuvolistája, Fabian Köhring is lehetőséget kap a bemutatkozásra: Mozart D-dúr fuvolaversenyét fogja játszani az Egy kiállítás képei c. koncerten, melyen a címadó remekmű is felcsendül művészeti vezetőnk, Berkes Kálmán vezényletével. Beethoven szimfóniájával és Bartók Béla Divertimentójával jelentkezik Hontvári Gábor. Baross Ádám eddig zongorajátékával kápráztatta el a nagyérdeműt, most magához ragadja a lehetőséget és a pálcát is a színpadon, a fiatal tehetség ősszel kezdi meg karmesteri kurzusát Weimarban. Természetesen zongoraversenyekből így sem lesz hiány: a Kossuth-díjas és Liszt-díjas művész, Balázs János is színpadra lép 2024 márciusában.

Az évadunk több budapesti koncertet is ígér: a Zeneakadémián Mozart c-moll zongoraversenyével és Brahms 4. szimfóniájával lépünk a közönség elé Berkes Kálmán vezényletével, de nagy örömmel teszünk eleget a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa felkérésének is: a 2024-es maratonon Sibelius 2. szimfóniáját adjuk elő Rajna Martin dirigálásával.

További információk és részletek az alábbi linkekre kattintva olvashatók:

 

Nikisch Artúr Hangversenybérlet

Richter János Hangversenybérlet

Varga Tibor Hangversenybérlet 

Sándor János Hangversenybérlet 

Istvánffy Benedek Hangversenybérlet

17:18 Hangversenybérlet

Flesch Károly Hangversenybérlet

 

A bérletértékesítés augusztus 10-én (csütörtök) 10:00-kor kezdődik. Érdemes mielőbb ellátogatni a Richter Terembe, mert a tavaly bevezetett koncepció szerint, érkezési sorrendben lehet megvásárolni a bérleteket.

Szeretettel várunk mindenkit!

Győri Filharmonikus Zenekar

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.