Amerikai zsongás

Zenélő HétvégékA Győri Filharmonikus Zenekar népszerű tematikus hétvégéjén amerikai zsongás járta át Richter Termet. A lelkes diákok George Gershwin művein keresztül kerülhettek közelebb az amerikai zene történetének izgalmas korszakához. Az összművészeti programkavalkádot az „Egy amerikai Párizsban” című zenemű és film ihlette, a 9-13 éves gyerekek színészkedhettek, muzsikálhattak és részesévé válhattak a hamisítatlan francia és amerikai életérzésnek.

A program mentora és ötletgazdája, Pál-Fejes Ágnes és csapata, Molnár Johanna és Parlag Tímea a Richter Terem klubtermébe egy mini Franciaországot álmodtak. A hihetetlen izgalmas térben a zenén túl a festészet, a tánc és a párizsi divatbemutatók világa is megelevenedett. Mindehhez a hátteret Gershwin mesterművéből készült 1951-es mozi adta, Gene Kelly után szívesen bújt az amerikai szerepébe Jason Wolfe harsonaművészünk.

A hétvége tematikájának megfelelően, a szimfonikus jazz kapcsán a fúvós hangszerek kerültek a főszerepbe. Az amerikai  hangzás- és érzésvilágot hozta közelebb a mini hallgatósághoz Daniel Gurfinkel, a társulat szóló klarinétművésze és a kiváló Arrabona Brass Vörös Ádám trombitaművészünk vezetésével. A Zenélő Hétvégék sorozatban mindenképpen újdonságnak számított, hogy a gyerekek elhozták saját hangszereiket, így nemcsak a profik, de a diákok is megmutatták mit tanultak az elmúlt években.

A Győri Filharmonikus Zenekar szuper kezdeményezést igazolja, hogy egyre több az új érdeklődő, akik pedig egyszer bekapcsolódnak a sorozatba szívesen térnek vissza. Jó hír, hogy a sorozatot hamarosan követi a társulat júniusi nyári zenei tábora, felhívjuk figyelmét, ha április 30-ig jelentkezik, akkor kedvezménnyel, azaz 50.000 forintért csatlakozhat gyermeke a kiváló társasághoz.  

Fotó: Ács Tamás

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.