GyFZ koncertek

JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENY KELEMEN BARNABÁSSAL Egyetemi Hangversenyterem

Kapcsok AlapítványGyőri Filharmonikus Zenekar

 

Jótékonysági hangverseny Kelemen Barnabással, a Kapcsok Alapítvány támogatói számára

A Győri Filharmonikus Zenekar Kelemen Barnabás hegedűművész közreműködésével jótékonysági hangversennyel támogatja a Kapcsok Alapítvány célkitűzését.
A bevételből bőrvarrógépet vásárolunk Bencének, hogy hallássérültként a bőrműves szakmáját méltán folytathassa.
 
Műsor:
W. A. Mozart: F-dúr Divertimento
M. Haydn: G-dúr hegedűverseny
F. Schubert: V. (B-dúr) szimfónia
Hegedűn közreműködik és vezényel: Kelemen Barnabás
 
Jegyek igényelhetőek az alábbi email címen vagy telefonszámon:
kapcsokalapitvany@gmail.com
06303775754
 
Jegyvásárlás a Richter Terem jegypénztárában is lehetséges.
Jegyár: 6300 Ft
2024. február 29. 19:00 - 21:00
FESZTIVÁLZENEKAR RICHTER TEREM
Richter János hangversenybérlet 2023/24
Filharmonikus hangversenybérlet Mosonmagyaróvár 2023/24

Budapesti Fesztiválzenekar

Budapesti Fesztiválzenekar

 

Műsor:
M. Ravel: Couperin sírja
Dohnányi E.: Változatok egy gyermekdalra, op. 25 

***      
F. Mendelssohn-Bartholdy: V. (D-dúr) szimfónia, op. 107 „Reformáció”

Közreműködik: Várjon Dénes — zongora

Vezényel: Jaime Martín

A Budapesti Fesztiválzenekar a Richter-bérlet keretében megrendezett hangversenyének nyitószáma Ravel a francia barokk nagy mestere, Francois Couperin előtt tisztelgő ragyogó szvitje lesz, amely ugyanakkor személyes emlékeket is felidéz: tételei a zeneszerző az első világháborúban elesett bajtársainak állítanak emléket. Dohnányi Ernő zeneszerzőként, zongoraművészként, karmesterként, pedagógusként egyaránt meghatározó alakja volt a 20. századi magyar zenetörténet első félszázadának. Egyik legsikeresebb alkotása az 1914-ben bemutatott Változatok egy gyermekdalra, amely egy mindenki által jól ismert melódiára épül: „A humor barátainak örömére, mások bosszúságára" – olvassuk a frenetikus zenei paródiák sorát felvonultató darab címlapján. A második félidőben a lutheránus egyházzene nagy mestere, Felix Mendelssohn-Bartholdy ünnepi 5. szimfóniája hangzik el, amely 1830 nyarán a nagy teológus, Melanchton 1530-as Augsburgi Konfessziójának, a reformáció kiáltványának megjelenésére emlékezve született, fináléjában Luther híres „Erős vár a mi Istenünk" koráljának dallamát megzendítve. Az est szólistája a magyar zongoraiskola világhírű reprezentánsa, Várjon Dénes, a zenekart a neves spanyol karmester, Jaime Martin dirigálja.

Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 5850 Ft

2024. március 1. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
ÜTŐS FÚVÓSOK EGYETEMI HANGVERSENYTEREM
Flesch Károly hangversenybérlet 2023/24

 Ütős fúvósokGyőri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:

A. Vivaldi - J. S. Bach: c-moll concerto, RV 565/ BWV 596
J. Koetsler: Kinderzirkus
E. Kopetzki: Le chant du serpent 
I. Trevino: 2+1 Marimba Duo '
J. W. Moore: Geaux

G. H. Green: The Whistler

Közreműködnek a Győri Filharmonikus Zenekar művészei


A Flesch Károly-hangversenybérlet negyedik koncertjének műsorát Vivaldi pompás, eredetileg két hegedűre, csellóra és zenekarra írott d-moll concertója indítja, amelyből Bach briliáns orgonaátiratot készített – ezúttal az átirat átirata csendül fel a Győri Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában. A folytatásban Jan Koetsier fúvósötösre szánt szellemes darabja a cirkusz világának jellegzetes figuráit állítja elénk, míg Eckhard Kopetzki ütőegyüttesre készült „A kígyó éneke" című műve a primitív népek rituális táncainak hangulatát idézi fel. Hangszeres bravúrdarab Ivan Trevino egy marimbán játszandó, repetitív duója, s ugyancsak két ütősre számít Robert Marino különböző hangolású dobokon megszólaltatott, energikus és látványos kompozíciója. Az estet George Hamilton Green jókedvű, a populáris zene elemeit felvonultató The Whistler című darabja csendíti ki a Győri Filharmonikusok ütős művészeinek tolmácsolásában.

Cím:  9025 Győr, Kossuth Lajos utca 5.

 

Jegyár: 4500 Ft

2024. március 3. 16:00 - 17:00 JEGYVÁSÁRLÁS
HAYDN & BRAHMS RICHTER TEREM
Nikisch Artúr hangversenybérlet 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:
J. Brahms: Variációk egy Haydn-témára, op. 56/a   
J. Haydn: Sinfonia concertante, op. 84, Hob.I:105  

***      
J. Brahms: I. (c-moll) szimfónia, op. 68   

Közreműködik: Karvaly Szilárd — oboa
                         Pál-Fejes Ágnes — fagott
                         Györe Nóra — hegedű
                         Stampf Sándor — cselló

Vezényel: Gérard Korsten

A variáció-műfaj fontos szerepet tölt be Brahms életművében: önálló művekben éppúgy megtaláljuk, mint többtételes ciklusok részeként, zongorazenéjében éppúgy, mint zenekari kompozícióibanA Változatok egy Haydn-témára mindkét utóbbi kategóriába beleillik: zenekarra és két zongorára egyaránt megkomponálta a zeneszerző. Jóllehet a cím a bécsi klasszika nagy mesterére utal, ma már tudjuk: a téma nem Haydntól való – ez a tény azonban mit sem von le a pompás kompozíció értékéből. Joseph Haydn az 1790-es évek első felében két igen sikeres hangversenykörutat tett Londonban: az első utazás során keletkezett a derűs Sinfonia concertante, amely nem kevesebb, mit négy muzsikusnak kínál hálás szólószerepet – a magánszólamokban ezúttal a Győri Filharmonikus Zenekar szólamvezető művészei remekelnek. A Nikisch-bérletben megrendezett hangverseny második félidejében a 19. század szimfonikus zenéjének egyik alapműve, Brahms a kortársak által a bemutató után hamarosan csak Beethoven 10. szimfóniájaként emlegetett, impozáns 1. szimfóniája csendül fel. A Győri Filharmonikus Zenekart a világszerte ismert kiváló karmester, Gérard Korsten vezényli.  

 

Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 5850 Ft

2024. március 7. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
HAYDN & BRAHMS SOPRON,
LISZT KÖZPONT
Liszt Ferenc hangversenybérlet 2023/24

Haydn & Brahms SopronGyőri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:
J. Brahms: Variációk egy Haydn-témára, op. 56/a   
J. Haydn: Sinfonia concertante, op. 84, Hob.I:105  

***      
J. Brahms: I. (c-moll) szimfónia, op. 68   

Közreműködik: Karvaly Szilárd — oboa
                         Pál-Fejes Ágnes — fagott
                         Györe Nóra — hegedű
                         Stampf Sándor — cselló

Vezényel: Gérard Korsten

A variáció-műfaj fontos szerepet tölt be Brahms életművében: önálló művekben éppúgy megtaláljuk, mint többtételes ciklusok részeként, zongorazenéjében éppúgy, mint zenekari kompozícióibanA Változatok egy Haydn-témára mindkét utóbbi kategóriába beleillik: zenekarra és két zongorára egyaránt megkomponálta a zeneszerző. Jóllehet a cím a bécsi klasszika nagy mesterére utal, ma már tudjuk: a téma nem Haydntól való – ez a tény azonban mit sem von le a pompás kompozíció értékéből. Joseph Haydn az 1790-es évek első felében két igen sikeres hangversenykörutat tett Londonban: az első utazás során keletkezett a derűs Sinfonia concertante, amely nem kevesebb, mit négy muzsikusnak kínál hálás szólószerepet – a magánszólamokban ezúttal a Győri Filharmonikus Zenekar szólamvezető művészei remekelnek. A soproni bérletben megrendezett hangverseny második félidejében a 19. század szimfonikus zenéjének egyik alapműve, Brahms a kortársak által a bemutató után hamarosan csak Beethoven 10. szimfóniájaként emlegetett, impozáns 1. szimfóniája csendül fel. A Győri Filharmonikus Zenekart a világszerte ismert kiváló karmester, Gérard Korsten vezényli.  

Cím:  9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.

 

Jegyár: 6300 Ft

2024. március 8. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
PSALMUS RICHTER TEREM
Istvánffy Benedek hangversenybérlet 2023/24

PsalmusKodály Filharmonikusok Debrecen

 

 

Műsor:
L. van Beethoven: V. szimfónia
Kodály Z
.: Szép könyörgés
Kodály Z.: Psalmus Hungaricus               

Közreműködik: 

Kovácsházi István - tenor

Kodály Kórus Debrecen, karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán

Vezényel: Somogyi-Tóth Dániel


Különleges műsorral várja a zenebarátokat a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen az Istvánffy-bérletben megrendezett közös hangversenye. Nagy utazás a c-moll sötétségéből a C-dúr világosságába, a mélyből a magasba, a vereségből a győzelembe – így írhatnánk le a szimfonikus zenekari repertoár egyik alapművének, Beethoven 5. „Sors" szimfóniájának rejtett programját. A magyar zene történetének egyik legnagyobb alakja, Kodály Zoltán hasonló üzenetet rejtett a Kecskeméti Vég Mihály zsoltárparafrázisa alapján komponált, 1923-ban bemutatott Psalmus Hungaricus hangjegyei mögé: a bibliai Dávid király panaszában ugyanakkor a zeneszerző személyes sorsának reflexiójára is ráismerhetünk. A két nagy léptékű remekmű között a Balassi Bálint versére készült emelkedett hangvételű Szép könyörgés csendül fel, tisztelegve a költő születésének 470., halálának 430. évfordulója előtt. A Kodály Kórus Debrecen karigazgatója Kocsis-Holper Zoltán, az est karmestere a Kodály Filharmónia Debrecen művészeti vezetője, Somogyi-Tóth Dániel lesz.

Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 6300 Ft

2024. március 20. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
AMERIKAI RICHTER TEREM
Sándor János hangversenybérlet 2023/24
Varga Tibor hangversenybérlet 2023/24

Amerikai_Balázs János

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:
G. Gershwin:  F-dúr zongoraverseny

***                 

Dohnányi E.: Amerikai rapszódia, op. 47
L. Bernstein: On the town — három táncepizód
G. Gershwin: Egy amerikai Párizsban

Közreműködik: Balázs János — zongora

Vezényel: Farkas Róbert

 

Az amerikai zene történetének izgalmas leágazása az úgynevezett szimfonikus jazz irányzata, amely a hagyományos zenekari muzsika eszköztárát a jazz elemeivel, könnyed ritmusaival és színes harmóniáival bővíti ki. A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában a zsáner legnagyobb mestere, George Gershwin két műve is felcsendül: az első félidőben a nagyszabású F-dúr zongoraverseny, amely egyszerre tanúskodik a klasszikus hagyomány hatásáról és a komponista lenyűgöző eredetiségéről. A hangverseny zárószáma pedig a Gene Kelly zseniális filmje által is világszerte ismertté vált Egy amerikai Párizsban lesz. A két Gershwin-mű között az életének utolsó szakaszát amerikai emigrációban töltő Dohnányi Ernő 1953-ban, az Ohio Egyetem jubileumára komponált, népszerű amerikai dallamok fantáziadús feldolgozását kínáló Amerikai rapszódiája hangzik el, majd a zeneszerzőként, karmesterként, zongoristaként és a klasszikus zene felülmúlhatatlan hatású népszerűsítőjeként egyaránt világhírű Leonard Bernstein 1944-ben bemutatott nagysikerű musicalje, „A városban" három dinamikus táncepizódját játssza a Győri Filharmonikus Zenekar. Az est szólistája a magyar zongoraiskola vezető művésze, Balázs János, dirigense Farkas Róbert lesz.  


Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 5850 Ft

2024. március 23. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
EGY AMERIKAI PÁRIZSBAN RICHTER TEREM
17:18 hangversenybérlet 2023/24

Egy amerikai PárizsbanGyőri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:
Dohnányi E.: Amerikai rapszódia, op. 47     
L. Bernstein: On the town — három táncepizód    
G. Gershwin:  Egy amerikai Párizsban                                

Vezényel: Farkas Róbert      

 

A 17:18-as bérlet zárókoncertjén az amerikai zene történetének rendkívül érdekes leágazásával, az úgynevezett szimfonikus jazz irányzatával ismerkedhetnek meg a zenebarátok, amely a hagyományos zenekari muzsika eszköztárát a jazz elemeivel, könnyed ritmusaival és színes harmóniáival bővíti ki. A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában az életének utolsó szakaszát amerikai emigrációban töltő Dohnányi Ernő 1953-ban, az Ohio Egyetem jubileumára komponált, népszerű amerikai dallamok fantáziadús feldolgozását kínáló Amerikai rapszódiája hangzik el, majd a zeneszerzőként, karmesterként, zongoristaként és a klasszikus zene felülmúlhatatlan hatású népszerűsítőjeként egyaránt világhírű Leonard Bernstein 1944-ben bemutatott nagysikerű musicalje, „A városban" három dinamikus táncepizódja hangzik el. A hangverseny zárószáma Gershwin remekműve, a Gene Kelly zseniális filmje által is világszerte ismertté vált Egy amerikai Párizsban lesz. Az hangverseny dirigense Farkas Róbert, házigazdája dr. Szabó Balázs zenetörténész lesz.


Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 4500 Ft

2024. március 24. 17:18 - 18:18 JEGYVÁSÁRLÁS
AMERIKAI VESZPRÉM, HANGVILLA
Filharmonikus hangversenybérlet Veszprém 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

Amerikai_Balázs JánosGyőri Filharmonikus Zenekar

Műsor:
G. Gershwin: F-dúr zongoraverseny
***                 
Dohnányi E.: Amerikai rapszódia, op. 47
L. Bernstein: On the town — három táncepizód
G. Gershwin: Egy amerikai Párizsban

Közreműködik: Balázs János — zongora

Vezényel: Farkas Róbert

Az amerikai zene történetének izgalmas leágazása az úgynevezett szimfonikus jazz irányzata, amely a hagyományos zenekari muzsika eszköztárát a jazz elemeivel, könnyed ritmusaival és színes harmóniáival bővíti ki. A Győri Filharmonikus Zenekar előadásában a zsáner legnagyobb mestere, George Gershwin két műve is felcsendül: az első félidőben a nagyszabású F-dúr zongoraverseny, amely egyszerre tanúskodik a klasszikus hagyomány hatásáról és a komponista lenyűgöző eredetiségéről. A veszprémi bérletben rendezett hangverseny zárószáma pedig a Gene Kelly zseniális filmje által is világszerte ismertté vált Egy amerikai Párizsban lesz. A két Gershwin-mű között az életének utolsó szakaszát amerikai emigrációban töltő Dohnányi Ernő 1953-ban, az Ohio Egyetem jubileumára komponált, népszerű amerikai dallamok fantáziadús feldolgozását kínáló Amerikai rapszódiája hangzik el, majd a zeneszerzőként, karmesterként, zongoristaként és a klasszikus zene felülmúlhatatlan hatású népszerűsítőjeként egyaránt világhírű Leonard Bernstein 1944-ben bemutatott nagysikerű musicalje, „A városban" három dinamikus táncepizódját játssza a Győri Filharmonikus Zenekar. Az est szólistája a magyar zongoraiskola vezető művésze, Balázs János, dirigense Farkas Róbert lesz.

Cím:  8200 Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2

 

Jegyár: 6300 Ft

2024. március 25. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
OROSZ ZOLTÁN A VÉRTES AGORÁJA
Tatabánya bérlet 2023/24

Orosz ZoltánGyőri Filharmonikus Zenekar 

 

Műsor:

Virtuóz zenei párbeszédek, önfeledt, szenvedélyes előadásmód, különleges zenei stílusok Mozarttól az argentin tangóig, a francia sanzontól a Balkán zenei világán át — mindez egy koncerten…      

Vezényel: Rácz Márton

Cím:  2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 1.


Jegyár: 7.200 Ft 

2024. április 3. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
12. JÓTÉKONYSÁGI KANTHAROSZ GÁLA Győri Nemzeti Színház

KantharoszGyőri Filharmonikus Zenekar


Kantharosz Gála Orosz Zoltánnal és a Győri Filharmonikus Zenekarral. Különleges este, jóságból születő társadalmi esemény; ünnep zeneszeretőknek, a bor szerelmeseinek, jótékony civil szervezeteknek és a közönségnek egyaránt.
A gála műsorvezetői: Borbás Marcsi és Fábián György.

Helyszín: 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 7.

2024. április 4. 18:00 - 23:00 JEGYVÁSÁRLÁS
OROSZ ZOLTÁN Dunaszerdahely,
Csaplár Központ
Dunaszerdahely Filharmonikus hangversenybérlet 2023/24

Orosz ZoltánGyőri Filharmonikus Zenekar


Műsor:

Virtuóz zenei párbeszédek, önfeledt, szenvedélyes előadásmód, különleges zenei stílusok Mozarttól az argentin tangóig, a francia sanzontól a Balkán zenei világán át — mindez egy koncerten…      

Vezényel: Rácz Márton

Cím: Korzo Bélu Bartóka 791, 929 01 Dunajská Streda, Szlovákia

Jegyár: 20 EUR

2024. április 5. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
OROSZ ZOLTÁN MOSONMAGYARÓVÁR, FLESCH KÖZPONT
Filharmonikus hangversenybérlet Mosonmagyaróvár 2023/24

Orosz ZoltánGyőri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:

Virtuóz zenei párbeszédek, önfeledt, szenvedélyes előadásmód, különleges zenei stílusok Mozart-tól az argentin tangóig, a francia sanzontól a Balkán zenei világán át — mindez egy koncerten…      

Vezényel: Rácz Márton

Cím:  9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 14.

 

7200 Ft

2024. április 6. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
KLASSZIKUS-ROMANTIKUS EGYETEMI HANGVERSENYTEREM
Flesch Károly hangversenybérlet 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

Győri Filharmonikus Zenekar 

Műsor:

J. Haydn: G-dúr vonósnégyes, op. 76, No. 1
J. Brahms: h-moll klarinétötös, op 115

Közreműködik:

Anderkó Dániel - klarinét
Bónitz Márton - hegedű
Ráczné Nagy Andrea - hegedű
Sinkovics Gábor - brácsa
Juhász Viktor - cselló

Cím:  9025 Győr, Kossuth Lajos utca 5.

 

Jegyár: 4500 Ft

2024. április 7. 16:00 - 17:00 JEGYVÁSÁRLÁS
HAMAR RICHTER TEREM
Nikisch Artúr hangversenybérlet 2023/24
Varga Tibor hangversenybérlet 2023/24

 Győri Filharmonikus Zenekar Győri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:
H. Wolf: Scherzo & Finale 
R. Strauss: Hat dal (Brentano dalok), TrV 235, op. 68   
***                 
Sz. Rahmanyinov:  2. (e-moll) szimfónia, op. 27 
Közreműködik: Pasztircsák Polina - ének
Vezényel: Hamar Zsolt

Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 5850 Ft

2024. április 12. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
A WALKÜR RICHTER TEREM
Richter János hangversenybérlet 2023/24
Sándor János hangversenybérlet 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:
R. Wagner: Siegfried — Idyll, WWV 103

***                 
R. Wagner: A walkür - Az első felvonás koncertszerű előadása 

Közreműködik:    Sieglinde — Karine Babajanyan

                         Siegmund  — Nyári Zoltán

                         Hunding  — Don Lee

Vezényel: Rajna Martin      

Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 5850 Ft

2024. április 19. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
BRUCKNER 4 NAGYBOLDOGASSZONY-SZÉKESEGYHÁZ
Nikisch Artúr hangversenybérlet 2023/24
Istvánffy Benedek hangversenybérlet 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:

A. Bruckner: IV. (Esz-dúr) szimfónia, WAB 104 (második verzió) 

Vezényel: Rajna Martin    

Cím:  9021 Győr, Káptalandomb 12

 

Jegyár 5850 Ft

2024. május 8. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ VESZPRÉM,
HANGVILLA
Filharmonikus hangversenybérlet Veszprém 2023/24

Tradíció és innováció_VeszprémGyőri Filharmonikus Zenekar

 

 

Műsor:           

L. van Beethoven: 3. Leonóra-nyitány, op. 72b
Bartók B.: Divertimento, BB118, Sz. 113

***      

L. van Beethoven: 2. (D-dúr) szimfónia, op. 36

Vezényel: Hontvári Gábor

Cím:  8200 Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2

 

Jegyár: 6300 Ft

2024. május 14. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ RICHTER TEREM
Richter János hangversenybérlet 2023/24
Varga Tibor hangversenybérlet 2023/24

Tradíció és innovációGyőri Filharmonikus Zenekar

Műsor:           
L. van Beethoven: 3. Leonóra-nyitány, op. 72b    

Bartók B.: Divertimento, BB118, Sz. 113

***      
L. van Beethoven: 
2. (D-dúr) szimfónia, op. 36    

Vezényel: Hontvári Gábor         

Cím:  9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.

 

Jegyár: 5850 Ft

2024. május 15. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
TRADÍCIÓ ÉS INNOVÁCIÓ SOPRON,
LISZT KÖZPONT
Liszt Ferenc hangversenybérlet 2023/24

Tradíció és innováció_SopronGyőri Filharmonikus Zenekar

 

Műsor:           
L. van Beethoven: 3. Leonóra-nyitány, op. 72b    

Bartók B.: Divertimento, BB118, Sz. 113

***      
L. van Beethoven: 
2. (D-dúr) szimfónia, op. 36    

Vezényel: Hontvári Gábor      

Cím:  9400 Sopron, Liszt Ferenc u. 1.

 

Jegyár: 6.300 Ft

2024. május 16. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
HOLLYWOOD CLASSICS FERTŐRÁKOSI KŐFEJTŐ ÉS BARLANGSZÍNHÁZ

Hollywood classicsGyőri Filharmonikus Zenekar


Ünnepi a pillanat, a vörös szőnyegen vonulhatunk be az idei Kékfrankos koncertsorozat nyitóelőadásán, a Hollywood classics című programmal indul a felhőtlen szórakozást kínáló győri bemutatkozás június 2-án (vasárnap). A filmzenekoncertek feketeöves karmestere, Alex Johansson dirigálja ismét a kiváló társulatot, a többi közt John Williams és Hans Zimmer legendás szerzeményeiből ad válogatást a Győri Filharmonikus Zenekar. Vizuális élményben is erősnek ígérkezik a nyitány, hiszen a Fertőrákosi Barlangszínház óriáskivetítőjén élhetjük újra át a Titanic, a Batman, a Top Gun, a Star Wars, a Gladiator és a Harry Potter, valamint a Jurassic Park című filmek legemlékezetesebb pillanatait.

Vezényel: Alex Johansson.

2024. június 2. 20:00 - 22:00 JEGYVÁSÁRLÁS
ZENÉLŐ UDVAR KLASTROM UDVAR
Nikisch Artúr hangversenybérlet 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:       
Sz. Prokofjev: Klasszikus szimfónia, op. 25                               
W. A. Mozart: D-dúr hegedűverseny, KV 218      
J. Haydn: 45. (fisz-moll) szimfónia, Hob.I:45, „Búcsú”  

Közreműködik: N.N - hegedű

Vezényel: Berkes Kálmán

Cím: 9021 Győr, Zechmeister u. 1.

 

Jegyár: 4950 Ft

2024. június 11. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
ZENÉLŐ UDVAR MOSONMAGYARÓVÁRI VÁR UDVARA

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:       
Sz. Prokofjev: Klasszikus szimfónia, op. 25                               
W. A. Mozart: D-dúr hegedűverseny, KV 218      
J. Haydn: 45. (fisz-moll) szimfónia, Hob.I:45, „Búcsú”  

Közreműködik: Ráczné Nagy Andrea - hegedű

Vezényel: Berkes Kálmán

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Vár tér 2.

2024. június 12. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
BRUCKNER 200 SOPRON,
SZENT MIHÁLY-TEMPLOM
Liszt Ferenc hangversenybérlet 2023/24

Győri Filharmonikus Zenekar

Győri Filharmonikus Zenekar 

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Csíki Kamarazenekar közös koncertje

Műsor:
J. S. Bach: d-moll kettősverseny, BWV 1043                        
Orbán Gy.: Magnificat (2008)                                                
A. Bruckner: I. (c-moll) szimfónia, WAB 101                           

Közreműködik: Ávayné Nezvald Anett és Veress Csaba – hegedű

Prelude Vegyeskar (karvezető: Dr. Kabdebó Sándor)

Vezényel:Kóczán Péter és Dr. Kabdebó Sándor

Jegyár: 5850 Ft

2024. június 24. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
DISCO SYMPHONIC FERTŐRÁKOSI KŐFEJTŐ ÉS BARLANGSZÍNHÁZ

Győri Filharmonikus Zenekar


A filmzenei koncertet követően már mindenki táncol, érkezik a Disco Symphonic, a Melody Maker és a Győri Filharmonikus Zenekar crossover produkciója. A szimfonikus szuperkoncert mindenki számára ismert, felejthetetlen slágerekkel (csak, hogy pár példát említsünk: Michael Jackson, Tina Turner, Donna Summer, ABBA, Dua Lipa) fűszerezi meg a június 29-i (szombat) nyárestét a Fertőrákosi Barlangszínházban. A nagyszabású zenei utazáson a felhangzó slágerek rendhagyó módon medley, azaz egyveleg formájában szólalnak meg, a legjobb és legismertebb részleteket, dallamokat fűzi egymásba Rácz Márton értő vezényletével.

2024. június 29. 20:00 - 22:00 JEGYVÁSÁRLÁS
WE ALL LOVE ENNIO MORRICONE FERTŐRÁKOSI KŐFEJTŐ ÉS BARLANGSZÍNHÁZ

Győri Filharmonikus Zenekar


A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű távol-keleti és európai turnén vett részt. A társulat a Kékfrankos koncertsorozat lezáró koncertjén augusztus 24-én (szombat), a We all love Ennio Morricone tribute albumról válogat, megidézve a Mester zenei örökérvényű zenei nagyságát, Ludovico Fulci dirigálásával.

2024. augusztus 24. 20:00 - 22:00 JEGYVÁSÁRLÁS
Hollywood Classics Győr Városi Egyetemi Csarnok

filmzenekoncert

Győri Filharmonikus Zenekar

 

Ünnepi a pillanat, vörös szőnyegen vonulhatunk be a Győr Városi Egyetemi Csarnokba október 22-én. A filmzenekoncertek feketeöves karmestere, Alex Johansson dirigálja ismét a kiváló társulatot, a többi közt John Williams és Hans Zimmer legendás szerzeményeiből ad válogatást a Győri Filharmonikus Zenekar. Vizuális élményben is erősnek ígérkezik a nyitány, hiszen óriáskivetítőjén élhetjük át a Titanic, a Batman, a Top Gun, a Star Wars, a Gladiator és a Harry Potter, valamint a Jurassic Park című filmek legemlékezetesebb pillanatait.

2024. október 22. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.