Gyengénlátó Változat

Korszakos utazás Veszprémben

Berobbant az augusztus, ezzel együtt elindult az izgalmas időszak, a Győri Filharmonikus Zenekar meghirdette új évadát. Ahogy az elmúlt években, így most is nagyon szép és gazdag évad vár a nagyérdeműre vidéki, így veszprémi helyszínünkön is, a jól ismert és kedvelt művekkel, ugyanakkor nem maradhat el az igazi wow-élmény sem! Veszprém_évad

A Szimfonikus Hangversenybérlet Veszprém hagyományosan A zene világnapi műsorral indul, Erkel Ferenc Hunyadi László-nyitányával és Liszt Ferenc 2. (A-dúr) zongoraversenyével, a szólista Balog József minden bizonnyal elbűvöli veszprémi közönségünket. A szeptember 30-i nyitókoncert második félidejében hangzik fel a megunhatatlan nagy romantikus zenemű, Franck d-moll szimfóniája Berkes Kálmán művészeti vezetőnk dirigálásával.

Nagy megtiszteltetés, hogy a júniusi karmesterkurzus után visszatér a győri együtteshez Martin Sieghart, a világszerte ismert és elismert dirigens. A november 12-i Eroica című koncerten Bartók Béla és Beethoven 3. (Esz-dúr) szimfóniája csendül fel, a programban felhangzó Haydn C-dúr gordonkaversenyének szólistája Harriet Krijgh lesz.

A Győri Filharmonikus Zenekar a 2024-es évet a Mahler 5 című programmal zárja a Hangvillában. Tradíció és innováció, a Győri Filharmonikus Zenekar egykori igazgató karmestere, Koncz Tamás két fiával dolgozott már együtt a társulat, most karmesteri pálcájával debütál Christoph Koncz, a Bécsi Filharmonikusok korábbi hegedűművésze. Vezényletével hangzik fel Wagner nyitánya, Mozart Esz-dúr kürtversenye Fröschl Éva Lillával, a Bajor Állami Operaház művészével. A második félidőben csendül fel a címadó, Mahler ritkán hallható V. szimfóniája.
Farsangi időszakban érkeznek a szláv Legendák: Dvořák, Smetana és Sosztakovics 9. (Esz-dúr) szimfóniájával. Hontvári Gábor karmester mindig nagy örömmel és izgalommal tér vissza a győri társulathoz, hisz a vele való együttes munka mindig nagy élmény művészeinknek, csak úgy, mint közönségünknek.  

Egy hősi élet című programmal Rajna Martin vezető karmesterünk lép a veszprémi közönség elé március 28-án. Vezényletével csendül fel  Beethoven 5. (Esz-dúr) zongoraversenye a szólistával,  Palojtay Jánossal. Majd folytatjuk Richard Strauss műveinek bemutatását, ebben az évadban a Hősi Élet című szimfonikus költeményt tűzzük műsorra.  

A bérlet zárásaként érkezik az izgalmas Finn-magyar „Nagyromantika” című program. Bogányi Tibor karmester, aki gyermekkorának és pályafutásának jelentős részét Finnországban töltötte, felejthetetlen, autentikus koncertélményt ígér Sibelius himnuszával, Rautavaara Fuvolaversenyével, a szólista hazánk kiválósága, a Liszt-díjas Ittzés Gergely lesz. Még lehet emelni a téteket, hisz a második félidőben érkeznek nagy magyar mesterműveink, Dohnányi Ernőtől és Kodály Zoltántól.   

Tartsatok velünk a következő évadban is!
A veszprémi bérletes programfüzet IDE kattintva megtekinthető!

A bérletindítás hamarosan elkezdődik, a további részletekért kövessétek Facebook-oldalunkat. 


 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.