Zenélő Hétvégék – Képek a zenében

A Győri Filharmonikus Zenekar népszerű tematikus hétvégéje 2024-ben is folytatódik! A Képek a zenében című program betekintést nyújt a 9 és 13 éves diákoknak Muszorgszkij Egy kiállítás képei című darabjába, természetesen a már megszokott játékos, interaktív módon.gyfz_ZENELOHVK5gyor_Facebook_boritokep_1640x720px.jpg

Azt tudtátok, hogy Muszorgszkij eredetileg zongorára szánta remekművét, és csak később, Ravelnek köszönhetően készült el a talán mindenki által ismert nagyzenekari verzió? Most Ti is a zenekari hangszínek teljes palettájával, különböző hangszercsoportokkal ismerkedhettek meg. A sokszínű január 13-14-i hétvégén a művészetek világában merülhetnek el a gyerekek. Zenei és kreatív foglalkozásainkon azt vizsgáljuk hogyan kapcsolódik a képzőművészet, az építészet a klasszikus zenéhez.

A 2024-es januári Zenélő Hétvége vendége Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője, a hazai zenei élet ikonja, akit a diákok személyesen kérdezhetnek a mű kulisszatitkairól. A január 14-i 17:18 hangversenybérlet aktuális koncertjére várjuk a családokat is, hogy gyermekeikkel együtt hallgassák meg Muszorgszkij: Egy kiállítás képei című művét szintén Berkes Kálmán vezényletével.

A Zenélő Hétvége januári részletes programját megtaláljátok a Győri Filharmonikus Zenekar hivatalos oldalán.

A Zenélő Hétvégék januári programjának ára: 9.000 Ft, mely a résztvevő diákok, valamint szüleik számára is tartalmazza a 17:18-as Képek a zenében című koncertünk jegyárát. A kisebbekre a hangverseny idején - igény szerint - óvónők, óvodapedagógusok vigyáznak a Richter Terem Fesztiváltermében.

A gyerekek jelentkezését január 8-ig várjuk, a tabor@gyfz.hu email címre.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.