2023. november 13., hétfő - 46. hét
Esemény neve HOLLYWOOD AZ ARÉNÁBAN - FILMZENEKONCERT
Leírás

ELHALASZTVA!

Új időpont: november 13.!

A legszebb és legjobb filmzenék újra a BUDAPEST SPORTARÉNÁBAN: a Győri Filharmonikus Zenekar és a VoiceStation közreműködésével egy újabb, immár a harmadik filmzenei válogatást emelünk koncertélménnyé. A stílusában és műfajában egyaránt változatos repertoár szólistái két nagyszerű énekes, WOLF KATI és KOCSIS TIBOR lesznek. Az est házigazdájának szerepét pedig újra hazánk egyik legnépszerűbb színművésze, KAUTZKY ARMAND tölti be.

Hollywood az álomgyár, a filmek otthona. A TRAUMLIVE „a mozi szimfóniája”, egy koncert, amelyet a filmek csodálatos zenéinek szentelünk. A Hollywood az Arénában egy szimfonikus koncert, amely nemcsak a filmzene rajongóinak szól, hisz mindenki által ismert darabok csendülnek fel szimfonikus előadásban. Színtiszta zene a klasszikus hangszerek csodás hangjával.

Az este folyamán olyan zeneszerzők darabjai szólalnak meg, mint John Williams, Hans Zimmer, James Horner, Alan Silvestri és Brian Tyler. A zenéket újra négy témába rendezve hallhatja a közönség. A ROMANTIC, HEROES, SUPERHEROES illetve SKY AND BEYOND témákban olyan filmekből válogattunk össze ikonikus dallamokat, indulókat, mint:

MOULIN ROUGE! /  STAR TREK /  PEARL HARBOR /  ROBIN HOOD 

SZENVEDÉLYEK VIHARÁBAN /  GLADIÁTOR  /  STAR WARS  /  SKYFALL

TRAUMFABRIK  /  ARMAGEDDON  / ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT  /

ZORRO ÁLARCA / A KARIB-TENGER KALÓZAI /

THOR  / AMERIKA KAPITÁNY / BOSSZÚÁLLÓK  

Örök vita, hogy a hősök vagy a szuperhősök erősebbek zeneileg. Vajon a Gladiátor Hans Zimmer által komponált zenéje vagy a Vasember Brian Tyler által „fémjelzett” indulója lesz a nyerő? Az Armageddon vagy a Bosszúállók világmegmentő csapatának van jobb kísérőzenéje? Mindez csak a helyszínen derülhet ki. Bizonyosodj meg e műfaj értékeiről Te is! Tarts velünk, és éld át a filmzenék nyújtotta varázst 2023. május 13-án a Budapest Sportarénában, ahol a romantika, a hősiesség, az űrbéli kalandok és a képregénykarakterek történetei által inspirált muzsikák nemcsak kiegészítik egymást, hanem a filmzene sokszínűségét is remekül fogják szemléltetni.

Légy részese Te is e csodálatos zenei utazásnak!

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyárak: 7.500 Ft-tól

Időpont 2023-11-13 19:00:00 - 2023-11-13 21:00:00
Kategória Bármi
Típus Általános esemény
2023. november 14., kedd - 46. hét
2023. november 15., szerda - 46. hét
2023. november 16., csütörtök - 46. hét
2023. november 17., péntek - 46. hét
2023. november 18., szombat - 46. hét
Esemény neve FÚVÓSZENE
Leírás

Az Audi Bläserphilharmonie és Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertje

Műsor:
T. Kraas: Imagasy
G. Holst: 2. (F-dúr) szvit
T. Doss: Of Castles and Legends
O. Waespi: Fanfare and Funk    

***      
S. Melillo: Godspeed!
Hidas F.: Ünnepi zene
S. Yagisawa: Perseus
Reed: Armenian Dances Part I. 
J. Fučik: Gigantic March    

Vezényel: Pietro Sarno, Szabó Ferenc 

A fúvószene szó hallatán nagy valószínűséggel a katonazenekar jellegzetes, harsány hangzása, pattogó ritmusú indulók, a ragyogó rézfúvós hangszerek lelkesítő látványa merül fel emlékezetünkben. E különleges műfaj azonban sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk! A gazdag hangzási lehetőségeket felvonultató, a legkülönbözőbb hangulatú zenéket hitelesen megszólaltatni képes koncertfúvószenekar intézménye mind a német, mind az angolszász területen rendkívül kedvelt: e sajátos zenének éppen úgy megvannak a jelentős alkotói – mint például Julius Fučik, Alfred Reed vagy Hidas Frigyes –, ahogyan világszerte ismert repertoárdarabjai. Az ingolstadti illetőségű Audi Bläserphilharmonie és a Győri Filharmonikus Zenekar közös hangversenyét két elsőrangú fúvóskarnagy, Pietro Sarno és Szabó Ferenc, a Győr Symphonic Band művészeti vezetője dirigálja.  

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyár: 5850 Ft

Időpont 2023-11-18 19:00:00 - 2023-11-18 21:00:00
Kategória Bármi
Típus Általános esemény
2023. november 19., vasárnap - 46. hét
Esemény neve A CSODÁLATOS FÚVÓSOK
Leírás

Győri Filharmonikus Zenekar

Műsor:
A magyar és a külföldi fúvószene gyöngyszemeiből ad ízelítőt a Győri Filharmonikus Zenekar fúvóskara a Győr Symphonic Band tagjaival közös koncertjén, a Magyar Fúvószenekari Szövetség elnökének szakavatott irányításával.             

Vezényel: Szabó Ferenc

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyár: 4500 Ft

Időpont 2023-11-19 17:18:00 - 2023-11-19 18:18:00
Kategória Koncert
Típus Általános esemény
Esemény neve OLASZ BAROKK CONCERTÓK
Leírás

Capella Savaria

Műsor:
A. Corelli: g-moll Concerto grosso op. 6, No. 8
A. Vivaldi: d-moll fagottverseny, RV 481
A. Vivaldi : D-dúr fuvolaverseny, RV 428, „A pacsirta”                        

***      
A.Vivaldi: A négy évszak, RV 269, RV 315, RV 293, RV 297            

Közreműködik: 
Feriencsik László — fagott
Bertalan Andrea — fuvola
Kalló Zsolt — hegedű

Művészeti vezető: Kalló Zsolt 

A Liszt Ferenc-hangversenybérlet második estjén a magyar régizene-játszás emblematikus együttese, a Kalló Zsolt művészeti vezetésével működő szombathelyi Capella Savaria olasz barokk mesterek műveivel lép a soproni közönség elé. Programjukat a közelgő ünnepre készülve Corelli híres „Karácsonyi” concerto grossójával kezdik, majd Antonio Vivaldi két pompás fúvós versenyművével folytatják. A briliáns madárhang-imitációiról ismert „Pacsirta” fuvolaverseny mintegy nyitánya a barokk programzene minden bizonnyal legnépszerűbb és ismertebb remeklésének, Vivaldi tökéletes  hegedűverseny-ciklusának, a második félidőben felhangzó „A négy évszak”-nak. A 18. századi Itália ragyogó világát felidéző koncert szólistái Feriencsik László fagott-, Bertalan Andrea fuvola-, valamint Kalló Zsolt hegedűművész lesznek.    

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyár: 5850 Ft

Időpont 2023-11-19 19:00:00 - 2023-11-19 21:00:00
Kategória Koncert
Típus Általános esemény

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.