Rost Andrea Dunaszerdahelyen

A Győri Filharmonikus Zenekar dunaszerdahelyi hangversenyének főszereplője a világhírű szopránénekesnő, Rost Andrea, aki az opera és operett irodalom legismertebb remekműveiből állította össze pazar műsorát február 8-án, csütörtökön 19 órától a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.

Rost Andrea

 

Mozarttól Kálmán Imréig – az este során felsorakoznak az opera és operett irodalom legnagyobb zeneszerzőinek örökzöld művei, a komolyabb hangvételűtől a könnyedebb melódiáig, Cherubino-tól Sylviáig, Mimitől Guidittáig. A szünet után érkeznek a felhőtlen boldogság nagymesterei, a magyar operett szerzők, Kálmán Imre és Lehár Ferenc örökzöld melódiái, de részletet hallhatunk a világhírű My Fair Lady című műből is.  Rost Andrea duett partnere Klein Ottokár tenor lesz, a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatójának vezényletével nyitányok és közjátékok színesítik a pazar műsort, Mozart Figaro házasságából, Mascagni Parasztbecsület című operájából vagy a Mosoly országa című nagyoperettből.

„Zenélni a világ legegyszerűbb dolga, a hangzatos kijelentésig vezető út bizony nagyon nehéz. Olyan szinten, ahogy ezt Rost Andrea műveli, az csak nagyon keveseknek sikerült, nem véletlenül érte el azokat a nemzetközi és hazai sikereket, melyeket magáénak tudhat az elmúlt évtizedekben. Amiből az ő művészete fakad és táplálkozik, az magától értetődő, élmény vele együtt muzsikálni, művészete és személyisége magával ragadó” – vallja az énekesnőről az est karmestere, Silló István.

A Dunaszerdahely Filharmonikus Hangversenybérlet idei első bemutatkozása február 8-án, csütörtökön 19 órakor lesz, a hangverseny a Rost Andrea Művészeti Alapítvány támogatásával valósul meg. 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.