Szabad a tánc, érkezik a Disco Symphonic!

Berobban a nyár és vele együtt a Melody Maker és a Győri Filharmonikus Zenekar újabb crossover produkciója. Az ígéretes együttműködés tavaly nyáron indult, majd folyatódott az ünnepélyes I. Győri Bálon, és most szintet lép. A június 29-i Disco Symphonic című programmal a legnagyobb slágerek és a hamisítatlan diszkó-életérzés tölti majd be a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház különleges tereit. Disco Symphonic

„A minőség mint prioritás ebben az együttműködésben is jelen tud lenni, válogatott zenészekkel muzsikálunk együtt a könnyűzene világából, és egészen kitűnő teljesítmények is születnek. Ami talán a legnagyobb kompromisszumot jelenti, az a repertoár kiválogatása. Jó úton haladunk ebben is, az a produkció, amely megszületik június 29-én a Barlangszínházban, biztos vagyok benne, hogy egy életre szóló élmény lesz közönségünknek”- fogalmazza meg zenei együttműködésük alapjait Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója.

A felhangzó slágerek most is medley, azaz egyveleg formájában szólalnak meg, a legjobb részleteket, dallamokat fűzi egymásba Rácz Márton értő vezényletével. „A legismertebb számok kerülnek egy csokorba, és ezek 8-12 perces óriásművé állnak össze, melynek van egyfajta ritmikai egysége, ugyanakkor különbözősége, így haladunk végig a könnyűzene korszakain” - magyarázza  a szimfonikus szuperkoncert visszatérő dirigense. „Készültek újabb hazai mixek is, van benne Unisex, United, Up együttes, Somló Tamás, Animal Cannibals, ezek mind stílusban, mind ízlésben közel állnak hozzánk” – csatlakozik az előbbi gondolathoz a Melody Maker frontembere és dobosa, Glatz Gábor. Funky, disco, jazz, rock – pár csak a formáció által játszott műfajokból. Mind-mind a tánczenére, dinamikus, lüktetős, pulzáló hangzásra épít, így az ismert dallamokat minden generáció felfedezheti magának.

A hamisítatlan disco-élményt természetesen a vizualitás is hozza, a vetítésekben a színek, a formák, az adott előadó megidézése, mind-mind ezt a célt szolgálja. Ha már teljes átalakulás, a formáció Tina Turner nagysága és emléke előtt is tiszteleg, méghozzá a legenda rockosabb elemekkel fűszerezett ismert dalaival. De Moór Bernadett, azaz Bedhy előadásában hallhatjuk a diszkó királynő, Donna Summer ismert slágereit is. „Nyilván a hangzáson kívül látványban is hozzuk azt, amit mindenki elvár. Lesz tehát diszkógömb, csillogós ruha és sok tánc. Senki se arra számítson, hogy a színpadon fegyelmezetten állunk majd, hisz minket is átjár a zene, csillognak a fények, sokszínű ez a kavalkád. Nagyon örülnénk, ha a közönség sem fogná vissza magát, szabad a tánc, arra buzdítunk mindenkit, hogy adja át magát a zenének, és élvezze, amit hall” – buzdít mindenkit Bedhy.

Szabad a tánc! Aki szeretne egy jót bulizni a Győri Filharmonikus Zenekarral és a Melody Makerrel, annak ott a helye a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban június 29-én.

Jegyvásárlás

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.