We all love Ennio Morricone - KÉTSZER augusztus 24-én!

A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe egy dátum biztosan beleégett: 2009, amikor is a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val egy korábbi együttműködést (2004) követően nagy sikerű afrikai és ázsiai turnén vett részt. A társulat a Kékfrankos koncertsorozat lezáró koncertjén augusztus 24-én (szombat), a We all love Ennio Morricone 2007-es tribute albumról válogat, megidézve ezzel a Mester örökérvényű nagyságát Ludovico Fulci dirigálásával.Ennio_Morricone_dupla

Andrea Bocelli, Metallica, Bruce Springsteen, Roger Waters és Celine Dion - csak néhány név a közreműködő művészek közül, akik e csodás albumon kifejezték tiszteletüket és hálájukat a zeneszerző iránt. Az album több mint 120 000 példányban kelt el csak Olaszországban.

Ennio Morricone fiatalon, mintegy 27 évesen kezdett el komponálni, gazdag és sikeres pályafutása során több mint 550 mozgókép zenéjét szerezte, mindeközben komolyzenei pályafutását sem függesztette fel. Az egyetemes filmzene egyik legismertebb és egyik legnagyobb hatású alakját kétszeres Oscar-, háromszoros Grammy-, háromszoros Golden Globe-, hatszoros BAFTA- és tízszeres David di Donatello-díjjal jutalmazták. A Mester 2000-ben 91 évesen hunyt el, szerzeményei örökbe bevésődtek az egyetemes kultúrtörténetbe.

Csak ott és csak Önöknek – a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban augusztus 24-én kétszer csendülnek fel a mindenki által ismert és szeretett örökzöld melódiák, többek közt a Volt egyszer egy vadnyugat, A jó, a rossz és a csúf és a Malena című filmekből.

Jegyvásárlás a 16:00-kor kezdődő koncertre:

https://www.jegy.hu/program/we-all-love-ennio-morricone-158015/1140913 

Jegyvásárlás a 20:00-kor kezdődő koncertre:

https://www.jegy.hu/program/we-all-love-ennio-morricone-158015/1104217 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.