Zenekar_csapatfotó

Zenekar_hegedű

Zenekar_fúvósok

Varázslat_évad

GyFZ koncertnaptár

Naptár

HOLLYWOOD CLASSICS KŐFEJTŐ ÉS BARLANGSZÍNHÁZ,
FERTŐRÁKOS

Hollywood classicsGyőri Filharmonikus Zenekar


Ünnepi a pillanat, a vörös szőnyegen vonulhatunk be az idei Kékfrankos koncertsorozat nyitóelőadásán, a Hollywood classics című programmal indul a felhőtlen szórakozást kínáló győri bemutatkozás június 2-án (vasárnap). A filmzenekoncertek feketeöves karmestere, Alex Johansson dirigálja ismét a kiváló társulatot, a többi közt John Williams és Hans Zimmer legendás szerzeményeiből ad válogatást a Győri Filharmonikus Zenekar. Vizuális élményben is erősnek ígérkezik a nyitány, hiszen a Fertőrákosi Barlangszínház óriáskivetítőjén élhetjük újra át a Titanic, a Batman, a Top Gun, a Star Wars, a Gladiator és a Harry Potter, valamint a Jurassic Park című filmek legemlékezetesebb pillanatait.

Vezényel: Alex Johansson.

2024. június 2. 20:00 - 22:00 JEGYVÁSÁRLÁS
ZENÉLŐ UDVAR KLASTROM UDVAR,
GYŐR
Nikisch Artúr hangversenybérlet 2023/24

Zenélő Udvar

Győri Filharmonikus Zenekar

A Győri Filharmonikus Zenekar régi hagyományt elevenít fel a Klastrom-udvarban megrendezett nyárindító hangverseny megrendezésével. A programot a neoklasszicizmus emblematikus darabja, Szergej Prokofjev 1917-ben komponált, a 18. század nagymesterei előtt tisztelgő üde Klasszikus szimfóniája indítja. A folytatásban Mozart 1775-ben komponált D-dúr hegedűversenye csendül fel, amely a salzburgi szerenádok derűs hangját ötvözi a hegedűjáték finom artisztikumával. A záró szám Esterházy „Pompakedvelő" Miklós ragyogó udvarát, a magyar és az európai zene történetének egyik fontos helyszínét idézi meg, ahol 1761-től évtizedeken át a bécsi klasszika nagymestere, Joseph Haydn vezette a herceg kiváló muzsikusokból álló zenekarát. Az 1772-ben keletkezett 45. „Búcsú" szimfónia a zenei Sturm und Drang egyik legfontosabb alkotása, különleges fináléja ugyanakkor a magasrendű zenei humor egyik legragyogóbb példája. A szabadtéri koncert szólistája a Győri Filharmonikus Zenekar művésze, Ráczné Nagy Andrea, karmestere Berkes Kálmán lesz.   

Műsor:       
Sz. Prokofjev: Klasszikus szimfónia, op. 25                               
W. A. Mozart: D-dúr hegedűverseny, KV 218      
J. Haydn: 45. (fisz-moll) szimfónia, Hob.I:45, „Búcsú”  

Közreműködik: Ráczné Nagy Andrea - hegedű

Vezényel: Berkes Kálmán

Cím: 9021 Győr, Zechmeister u. 1.

 

Jegyár: 4950 Ft

2024. június 11. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS
ZENÉLŐ UDVAR VÁRUDVAR,
MOSONMAGYARÓVÁR

Zenélő Udvar

Győri Filharmonikus Zenekar


A Győri Filharmonikus Zenekar mosonmagyaróvári nyárindító hangversenyének programját a neoklasszicizmus emblematikus darabja, Szergej Prokofjev 1917-ben komponált, a 18. század nagymesterei előtt tisztelgő üde Klasszikus szimfóniája indítja. A folytatásban Mozart 1775-ben komponált D-dúr hegedűversenye csendül fel, amely a salzburgi szerenádok derűs hangját ötvözi a hegedűjáték finom artisztikumával. A záró szám Esterházy „Pompakedvelő" Miklós ragyogó udvarát, a magyar és az európai zene történetének egyik fontos helyszínét idézi meg, ahol 1761-től évtizedeken át a bécsi klasszika nagymestere, Joseph Haydn vezette a herceg kiváló muzsikusokból álló zenekarát. Az 1772-ben keletkezett 45. „Búcsú" szimfónia a zenei Sturm und Drang egyik legfontosabb alkotása, különleges fináléja ugyanakkor a magasrendű zenei humor egyik legragyogóbb példája. A szabadtéri koncert szólistája a Győri Filharmonikus Zenekar művésze, Ráczné Nagy Andrea, karmestere Berkes Kálmán lesz.

Műsor:       
Sz. Prokofjev: Klasszikus szimfónia, op. 25                               
W. A. Mozart: D-dúr hegedűverseny, KV 218      
J. Haydn: 45. (fisz-moll) szimfónia, Hob.I:45, „Búcsú”  

Közreműködik: Ráczné Nagy Andrea - hegedű

Vezényel: Berkes Kálmán

Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Vár tér 2.

ESŐNAP: június 14. 

2024. június 12. 19:00 - 21:00 JEGYVÁSÁRLÁS

GyFZ hírek

Buszos út Fertőrákosra

Buszos út Fertőrákosra

Tisztelt Közönségünk!

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan zenekarunk ezen a nyáron is szeretettel vár minden zenekedvelőt a különleges, barlangszínházi koncertjeinkre. 

A június 2-i Hollywood Classics, a június 29-i Disco Symphonic valamint az augusztus 24-én este 20:00-kor tartandó We all love Ennio Morricone című fertőrákosi hangversenyeinkre minimum 40 fő jelentkezése esetén buszos utat szervezünk győri indulással, aminek költsége előadásonként 5000 Ft/fő.

btn_tovabb
Kérjük, támogasd adód 1%-ával a Győri Filharmonikus Zenekart!

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a Győri Filharmonikus Zenekart!

Adód 1%-át olyan újításokra szánnánk, melyek teljes egészében közönségünk javát szolgálják. Az utánpótlás kérdése első helyen szerepel együttesünk életében, így a jövőben még több olyan kezdeményezéssel készülünk, mely egyszerre szólítja meg a gyerekeket és szüleiket.

btn_tovabb
Anyák napi kedvezmény - Disco Symphonic

Anyák napi kedvezmény - Disco Symphonic

A díszdobozos kézműves bonbon pillanatok alatt elfogy, a friss virág is alig egy hétig bírja, a Disco Symphonic azonban örök élményt nyújt

btn_tovabb
We all love Ennio Morricone - KÉTSZER augusztus 24-én!

We all love Ennio Morricone - KÉTSZER augusztus 24-én!

A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe egy dátum biztosan beleégett: 2009, amikor is a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val egy korábbi együttműködést (2004) követően nagy sikerű afrikai és ázsiai turnén vett részt. A társulat a Kékfrankos koncertsorozat lezáró koncertjén augusztus 24-én (szombat), a We all love Ennio Morricone 2007-es tribute albumról válogat, megidézve ezzel a Mester örökérvényű nagyságát Ludovico Fulci dirigálásával.

btn_tovabb
Tradíció és innováció - küszöbön a 2024/25-ös évad

Tradíció és innováció - küszöbön a 2024/25-ös évad

Hálásan köszönjük, hogy eddig is velünk tartottak és tartanak Győrben és vidéki helyszíneinken!

btn_tovabb
Szóló 1. fagott próbajáték

Szóló 1. fagott próbajáték

A Győri Filharmonikus Zenekar próbajátékot hirdet az alábbi állásra:

Szóló 1. fagott

btn_tovabb
Disco Symphonic

Disco Symphonic

A Melody Maker és a Győri Filharmonikus Zenekar szuper együttműködése egy évvel ezelőtt indult, azóta bemutatkozásukat nagy siker övezi. A Kékfrankos koncertsorozat Disco Symphonic című előadása felejthetetlen magyar és világslágerekkel fűszerezi meg a június 29-i nyárestét 20 órától a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházban.

btn_tovabb
Amerikai zsongás

Amerikai zsongás

A Győri Filharmonikus Zenekar népszerű tematikus hétvégéjén amerikai zsongás járta át Richter Termet. A lelkes diákok George Gershwin művein keresztül kerülhettek közelebb az amerikai zene történetének izgalmas korszakához. Az összművészeti programkavalkádot az „Egy amerikai Párizsban” című zenemű és film ihlette, a 9-13 éves gyerekek színészkedhettek, muzsikálhattak és részesévé válhattak a hamisítatlan francia és amerikai életérzésnek.

btn_tovabb
Richter Terem nyitvatartás

Richter Terem nyitvatartás

Kedves Közönségünk!

A Richter Terem jegypénztára március 15-én zárva tart. 
Nyitás: március 18. (hétfő) 10:00. 
Élményekben gazdag hosszú hétvégét kívánunk mindenkinek!

Győri Filharmonikus Zenekar

btn_tovabb
Hamar

Hamar

Ismét Győrben dirigál a Morvai Filharmonikusok vezető karmestere, a Liszt Ferenc-díjas Hamar Zsolt.

btn_tovabb
Nyári zenetábor a Győri Filharmonikus Zenekarral 2024-ben is!

Nyári zenetábor a Győri Filharmonikus Zenekarral 2024-ben is!

Szeretnéd testközelből megfigyelni egy szimfonikus zenekar életét? Megismerkednél hangszerekkel, művészekkel? Bepillantást nyernél a kulisszatitkokba? Szeretsz énekelni, zenélni, táncolni, nevetni? Akkor itt a helyed!

btn_tovabb
Zene, bor és jótékonykodás

Zene, bor és jótékonykodás

A társadalmi szerepvállalás alapvetés a Győri Filharmonikus Zenekar több évtizedes sikertörténetében. A társulat mindig egy emberként áll a jó és igaz ügyek mellé, így van ez a Kantharosz Gálával is, melynek kezdetek óta támogatója és első számú résztvevője a kiváló együttes.

btn_tovabb

Médiatár

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvass friss információkat, értesülj aktualitásokról, rendezvényekről!

Az Adatvédelmi szabályzatot megértettem és elfogadom. Feliratkozom a Győri Filharmonikus Zenekar hírlevelére.

Fenntartó

Főszponzor

TámogatókTóthborbirtokKardiRex