Hírek

Richter Terem nyitva tartás

A Richter Terem jegypénztára

2020. október 23-án, pénteken ZÁRVA tart.

Nyitás: október 26. hétfő, 10 óra

Jegyvásárlás a jegymester hálózatában.

 

Tovább

Az ifjú virtuóz Győrött koncertezik

Boros Misi, a Virtuózok televíziós tehetségkutató műsor első sorozatának győztese ambiciózus szólóprogramot mutat be a Nikisch Artur bérletben, a Richter Teremben november 9-én. 

Tovább

ELMARAD - Szulák - Jótékonysági koncert

Tisztelt Közönségünk!

Az Első Győri Lions Klub és a Győri Filharmonikus Zenekar ezúton tájékoztatja közönségét, hogy a 2020. október 14-ére meghirdetett Szulák – Jótékonysági koncert a járványügyi okok miatt kialakult helyzetre való tekintettel elmarad.

Tovább

Állásajánlat

Álláspályázat

A Győri Filharmonikus Zenekar az alábbi munkakörök betöltésére pályázatot hirdet 

színpadberendező – műszaki alkalmazott 

marketing koordinátor, programszervező

Tovább

Időpontváltozás - Tribute to John Williams

Tisztelt Közönségünk!

Ezúton tájékoztatjuk közönségünket, hogy a járványügyi okok miatt kialakult helyzetre való tekintettel a 2020. október 17-ei Tribute to John Williams című filmzenei koncertet elhalasztjuk és új időpontban, 2021. október 9-én rendezzük meg.

Tovább

Musikverein - változás

Tisztelt Közönségünk!

A Győri Filharmonikus Zenekar igazgatósága a jelenlegi járványügyi helyzetben a legfontosabbnak a közönség és társulatának, művészeinek egészségét, biztonságát tartja. Bár nagy izgalommal vártuk, és már hosszú ideje készültünk Bécsbe az október 10-ei koncertünkre, az osztrák hatóságok által bevezetett intézkedések miatt a „Musikverein” című koncertünket le kellett mondanunk
A zenei élményről azonban nem kell lemondania közönségünknek! Miután ez a program több győri és vidéki bérletünk nyitókoncertjeként szerepelt, megoldásként egy módosított programot kínálunk bérleteseinknek, melyeket a Richter Teremben, illetve a mosonmagyaróvári és soproni helyszíneken különböző időpontokban pótolunk. Az elmaradt „Musikverein” program helyett így már „A Zene Világnapja” című koncertet kínáljuk fel hűséges közönségünknek. 

Tovább

Da Capo – Zenészek egykor és most

Időutazás Szigeti Tamás fotográfussal 

Szigeti Tamás fotográfus közel nyolc éve dolgozik Da capo című portrésorozatán. Ennek kuriózitását az adja, hogy az évtizedekkel ezelőtt készített zenészportréit újraértelmezi, ennek jegyében időutazásra hívja az általa felkért élvonalbeli magyar és külföldi művészeket. Az időt vagy inkább az időtlenséget igyekszik megragadni ezeken a képeken, melynek lényege, hogy a néhány évtizeddel korábbi fotóival a kezükben fényképezi le őket újra. „Rendre azt kérdezik: miért akarod megmutatni, hogy így megöregedtem? Pedig engem épp az ellenkezője érdekel: a szeme csillogása, a mosolya, az örök emberi vonások, amik épp’ olyanok a friss képeken, mint a néhány évtizeddel korábbiakon” - vallja egy korábbi interjújában a portrék készítője, Szigeti Tamás. 

Tovább

Járványügyi óvintézkedések

Tisztelt Közönségünk! 

A Győri Filharmonikus Zenekar (GyFZ) igazgatósága a jelenlegi járványügyi helyzetben a vírus további terjedését megakadályozó intézkedési tervet dolgozott ki, melynek érvényessége kiterjed a GyFZ valamennyi művészére, alkalmazottjára, illetve a közönség tagjaira.

Tovább

Helyszín- és műsorváltozás!

Tisztelt Közönségünk! 
 

A Győri Filharmonikus Zenekar igazgatósága a jelenlegi járványügyi helyzetben a legfontosabbnak a közönség és társulatának, művészeinek egészségét, biztonságát tartja. Figyelembe véve a Zeneakadémia vonatkozó ajánlását, mely szerint nem javasolja a kórusok közreműködését koncertjeiken - a nagyérdemű és a zenészek, illetve az énekesek védelmében -, a Zeneakadémiára meghirdetett szeptember 30-ai „Strausz Kálmán 70” című hangversenyt a főszervezők lemondták. Az október 1-én a veszprémi Hangvillába meghirdetett koncert programjából, a fentiekre való tekintettel Honegger: Johanna a máglyán című mű törlésre került.

Tovább

Évadnyitó sajtótájékoztató 2020/2021

A Győri Filharmonikus Zenekar megtartotta évadnyitó sajtóeseményét, melyen Fűke Géza igazgató és Berkes Kálmán művészeti vezető összegezték az elmúlt félév történéseit, tapasztalatait, illetve bemutatták az idei, Megtartva című évadot. A csütörtöki sajtótájékoztatón prof. dr. Dézsi Csaba András polgármester többek között méltatta a Győri Filharmonikus Zenekar magas szintű szakmaiságát, profizmusát, illetve azt az összefogást, mely jellemezte a társulatot a karantén időszaka alatt. Az esemény végén a zenekar vezetői a polgármesternek átnyújtották az  új lógójával ellátott, "Classical Music Mayor" - feliratú pólót.

Tovább

Oldalak